AutoEchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

Mannen kopen de auto, maar vrouwen regelen de autoverzekering

Hoe gaat het bij jullie thuis? Heeft de man bij jullie ook altijd de broek aan als het gaat om het kiezen van een auto? En als jullie een nieuwe auto gekozen hebben. Wie zoekt dan uit welke maatschappij de beste autoverzekeringen aanbiedt?

Aanschaf van de auto

Als het aankomt op het kiezen van een auto staan de mannen bijna altijd op de eerste rij. Het papierwerk dat het kopen van een auto met zich meebrengt, laten we vaak aan de vrouw over.
Uitzonderingen daar gelaten wordt de keuze voor het type en merk auto gekozen door de man. Over de kleur mag de vrouw meestal haar mening ook wel geven, maar het besluit is dan meestal al genomen. Het blijkt dat de man denkt dat vrouwen te weinig verstand hebben over auto’s om dergelijk dure keuzes te maken.

Autoverzekering

De verzekeringen die afgesloten moeten worden bij het kopen van een nieuwe auto, past niet in het takenpakket wat de vrouw voor mannen hebben voorzien. Blijkbaar vinden vrouwen dat mannen júist daar totaal geen kaas van gegeten hebben. Vrouwen struinen de verzekeringsmaatschappijen af om de juiste autoverzekering voor de nieuwe bolide af te sluiten.

In de meeste gezinnen verzorgt de vrouw het huishoudboekje. Zo regelt zij dat er brood op de plank komt. Zij bekijkt vaak wat het budget is voor dure aankopen, zoals auto’s. De man kan dan vaak wel kiezen welke auto er gekocht gaat worden, maar als deze niet binnen het budget past, gaat dit dus niet door. Ook moet de autoverzekering binnen het budget passen. Elke euro kun je natuurlijk maar een keer uitgeven, en daar ziet de vrouw dan ook op toe.

Wij vragen ons dus af, hebben de verschillende geslachten echt geen verstand van specifiek deze dingen? Kan een man echt niet de juiste autoverzekering vinden? Kan een vrouw echt niet een goede, zuinige, mooie, snelle auto uitzoeken?

Deze verdelingen in taken vinden we tegenwoordig steeds minder in huishoudens. Het klussen komt steeds minder op de schouders van enkel de man terecht. dat verschil bestaat ook steeds minder andersom. Steeds vaker helpt de man mee in het huishouden. De “nieuwe man” kookt vaak, doet de was en helpt met het huis schoonmaken.

Komt er ooit een moment dat de vrouwen in het huishouden de auto kiest en dat mannen opzoek gaan naar de goedkoopste autoverzekering? Ik ben erg benieuwd wat het antwoord is op deze vraag, maar op antwoord moeten we waarschijnlijk nog enkele decennia wachten..

Geef een reactie

Inline
Inline