Echtemannen

Mannen kapsels lang bovenop is steeds meer trendy, welke kies jij?

Mannen kapsel lang bovenop is populair

Wil je eens een nieuw kapsel? Dan worden hieronder verschillende soorten kapsels weergegeven die geschikt zijn heren die lang haar bovenop hebben.

Heb je al een tijdje dezelfde kapsel, dan is het ook eens leuk om je kapsel te veranderen naar iets nieuws. En een frisse look is sowieso fijn om weer eens te hebben. Ga je volledig mee met de haar trends of houd je lang vast aan je eigen haarstijl. Daarnaast komt een opgeschoren kapsel steeds vaker voor. Hieronder zullen er een paar varianten gegeven worden met kapsels waar het haar bovenop nog lang is.

Maar waar komen de opgeschoren herenkapsel vandaan?

Opgeschoren herenkapsels behoren tot de meeste populaire mannen kapsels. Deze stijl gaat dus terug naar ruim een eeuw geleden, namelijk al vanaf 1900. Oorspronkelijk werd het niet alleen gedragen omdat het fashionable was, maar omdat de barber dan hiermee kon laten zien hoe bekwaam hij was in zijn werk. Daarnaast zorgde het ook voor een mannelijk look doordat er harde en rechte lijnen ontstaan bij dit kapsel. Bij een opgeschoren kapsel denk je misschien wel aan een makkelijk kapsel. Maar dit is niet altijd het geval. Om een perfect opgeschoren kapsel te krijgen dient de kapper wel degelijk over goede skills te beschikken. Je hebt drie verschillende stijlen wanneer het gaat voor opgeschoren herenkapsels.

Kapsel kort naar voren

Een van de stijlen is er één waarbij de bovenkant iets langer gelaten wordt en de zijkanten zijn opgeschoren. Het verschil is niet al te groot tussen de twee delen. Dat maakt dat er een verschil te zien is, maar dat het geheel overdreven is. Het haar wordt hierbij naar voren gedragen dit wordt ook wel ‘Cropped with fringe’ genoemd. Doordat het haar bovenop langer is, maar naar voren wordt gedragen verschilt het van de andere twee varianten. Denk bijvoorbeeld eens aan Tommy Shelby van de serie Peaky Blinder, die had ook deze soort kapsel.

Halflang vloeiend

Als je haar langer is, dan leent het zich nog beter voor deze stijl. Dit komt doordat er veel varianten zijn, in de lengte, in de knipmethode en hoe het gedragen wordt ook. Het principe is hetzelfde als bij de andere soort die hierboven genoemd wordt. Bovenop langer en de zijkanten opgeschoren. Het haar bovenop wordt naar de zijkant of naar achteren gedragen. Als je het verschil tussen de zijkant en bovenop te groot vindt dan kan je altijd de zijkanten minder kort laten scheren of zelfs gedekt laten knippen. Dan vloeit het mooier in elkaar over maar krijg je ook een ander soort stijl.

Lang naar achteren

En de derde stijl die je kan kiezen bij een opgeschoren kapsel en lang haar bovenop is het het lang haar naar achteren hebben. Dit is wel de meeste extreme vorm van een opgeschoren kapsel. Dat komt doordat het haar bovenop lang is en naar achter wordt gedragen. Er is dus wel een groot verschil in lengte op het hoofd aanwezig wat er voor zorgt dat dit je hoofd enorm zal framen. Korte zijkanten zijn dus vooral goed als je een statement wilt maken met je kapsel, een totaal ander soort kapsel dus. Wil je de nadruk minder op je kapsel leggen, ga dan voor langere zijkanten of voor korter bovenop. Dit zou dus ook nog kunnen. Deze kapsel is vooral geliefd onder wat stoerdere mannen. Maar deze kapsel is zeker niet minder voor alle mannen.

En halflange heren kapsels perfect voor de winter

Maar je hebt ook nog andere halflange heren kapsels die nog wat langer zijn en die wellicht perfect zijn voor de winter. Een van die kapsels is de wat volle, ruige gestylde coupe. Dan heb je wat langer haar bovenop en dat hangt dan langs de opgeschoren zijkanten van je kapsel. Zo heb je ook nog de zogeheten side part kapsel. Dit is een van de halflange heren kapsels waarbij het belangrijk is dat je niet teveel haar producten gebruikt. Bij deze mag de zijkant iets korter geknipt worden en dan de bovenkant wat langer. Maar denk je nu toch, nee deze kapsel is allemaal niks voor mij, dan heb je ook nog de pompadour. Dit is een soort kapsel, dat eigenlijk elk seizoen mee kan. Zo heb je ook nog een verzorgd met een undercut. Zo zijn er dus allerlei verschillende soorten kapsels dat je kan kiezen. Hou er dus rekening mee met of het echt te kort is of voor welk seizoen het ideaal is. En kijk natuurlijk ook welke het beste bij jou past en die ook geschikt is voor jouw haar.

Geef een reactie

Inline
Inline