EchtemannenMannenzaken

Mannen in pakken

Heel veel vrouwen en ook mannen, zullen het met me eens zijn. Er gaat niets boven een man in een goed kostuum. Zijn de heren in jeans niet te versmaden, in een mooi kostuum zijn ze om op te vreten. En dat geldt voor alle leeftijdscategorieën.

Het eerste kostuum van de jongeman die de Middelbare school verlaat en zijn diploma gaat ophalen. Die jongen in dat mooie pak die zijn eerste sollicitatiegesprek heeft. En niet te vergeten die keurig geklede oudere heer die nog weet dat een mooie en verzorgde outfit het eerste gezicht is. Zelfs casual friday kan daar geen verschil in brengen. En al die ‘jonge honden’ die tegenwoordig bedrijven drijvende houden weten het ook. Een pak doet wonderen.

Combineren

Je hoeft ook ‘s ochtends niet na te denken of je outfit wel geschikt is voor de gelegenheid want je weet zeker: dat is het. Tenzij je natuurlijk gaat sporten of bankhangen. In bijna alle andere situaties is een pak gewoon altijd goed. Paar mooie schoenen er onder is fijn. Sneakers doen het ook goed bij een colbert plus pantalon. Het jasje alleen met een goede jeans er onder? Perfect. Overhemd, t-shirt of coltrui onder een colbert? Fantastisch.

Combineren

Vereisten

Er zijn echter wel een paar regels. Het pak moet van een goede kwaliteit zijn, niet kreuken of glimmen en goed passen. Maar dan heb je ook een kledingstuk, of eigenlijk twee, waar je eindeloos mee kunt combineren en waarmee je altijd een goede indruk maakt. De aanschaf valt dan qua prijs best mee, tenslotte kosten een jeans en een sweater ook niet niets. Het is dan ook belangrijk dat je naar een pak uitkijkt van goede kwaliteit. En er een uitzoekt waar je je lekker en relaxed in voelt. Een outfit waar je een tijdje mee voort kunt dus.

Gentleman

Is het je al eens opgevallen dat de grootste ‘boeven’ van het witte doek er zo goed uitzien? Dat een held in een joggingbroek of gescheurde jeans absoluut minder indruk maakt dan een goedgeklede vent? Dat James Bond nooit James Bond was geworden zonder zijn kledingstijl? Je maakt gewoon meer indruk en de eerste klap is een daalder waard, toch? Een stropdas hoeft trouwens niet meer sinds een prins der Nederlanden die demonstratief af deed.

Labels

Alle grote herenmodelabels hebben kostuums in hun collectie. Veel wat meer casual merken trouwens ook. De pasvorm is belangrijk maar heb je eenmaal in de gaten hebt wat de beste maat voor jou is kun je, niet aankomen of afvallen dan graag, ook gewoon online bestellen. Je zult merken dat het een soort verslaving wordt om er optimaal uit te zien en je goed te presenteren. Of je nu oud bent of jong. Of je nu directeur bent of stagiair.

Geef een reactie

Inline
Inline