Gadgets & CadeausMannenzaken

Waarom mannen zo van gadgets houden

Ondanks dat de traditionele rolverdeling binnen het huishouden verschuift en verschillende taken door mannen en vrouwen uitgevoerd worden blijft het feit bestaan dat wij mannen nog steeds enorm van gadgets houden. Tegenwoordig worden de meest gekke dingen op de markt gebracht en bijna iedere dag kun je wel nieuwe producten vinden als je gaat online shoppen.

Natuurlijk kun je op zoek naar nieuwe spullen voor je hobby. Voetbal is nog steeds volkssport nummer 1 in ons land en er zijn genoeg winkels die daar met hun assortiment op inspelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een voetbaltenue van je favoriete Europese voetbalploeg. Met zulke kleding sla je twee vliegen in een klap, je hebt goeie kleding om zelf te sporten en je kunt je outfit aantrekken om jouw ploeg te supporteren als ze weer een wedstrijd spelen.

Maar een voetbalshirt is natuurlijk niet echt een gadget. Volgens het Van Dale woordenboek is een gadget een klein aantrekkelijk vormgegeven apparaatje dat als cadeau of accessoire gebruikt kan worden. En daar zijn er inmiddels meer dan genoeg van te krijgen. Als jij zelf een of meerdere gadgets bezit dan kun je andere mannen een steuntje in de rug bieden door een korte recensie over dat hebbedingetje en de online shop waar je het kocht te schrijven.

Heb jij al een drone of actiecamera?

De tijd van gewone en standaardfoto’s is allang voorbij. Als eerste waren het de mobiele telefoontjes die het maken van foto’s en video’s veranderden. Dat gaat nu een stapje verder met drones en actiecamera’s. Er zijn zelfs al drones die automatisch beginnen te vliegen en filmen zodra ze je gezicht herkennen. Op die manier kun je actieshots maken die je tot voor kort niet voor mogelijk had gehouden. De nieuwe generatie actiecamera’s zijn speciaal gemaakt om schokkende bewegingen te filteren en maken haarscherpe beelden terwijl je bijvoorbeeld aan het mountainbiken of windsurfen bent. Je vindt dit soort nieuwe elektronica bij gespecialiseerde online shops die diverse modellen van dit soort artikelen verkopen. Mannen die al met deze gadgets gespeeld hebben schrijven over hun ervaringen in Mediamarkt, Hema en Cool Blue Reviews.

Draag een smartwatch

Één van de gadgets die steeds populairder wordt is de smartwatch. Waar een traditioneel horloge je slechts vertelde hoe laat het was kun je nu met een slimme versie met je beste vriend in Verweggistan chatten. Net zo makkelijk kun je belangrijke e-mails beantwoorden terwijl je in je voetbalshirt in je mancave ligt te luieren. Voor sporter is een smartwatch dan weer makkelijk omdat het je conditie in de gaten kan houden. Sommige modellen meten je hartslag, het aantal stappen dat je doet en meer van dat soort zaken. Handig als je wilt weten hoeveel stappen je zet als je regelmatig van de bank naar de koelkast loopt voor een biertje.

De Traditionele gadgets

Wat wij mannen nog steeds heel leuk vinden is natuurlijk gereedschap. Het wordt nog steeds gezien als iets heel mannelijks en er is volop keuze voor speciale apparaten bij de bouwmarkt. Ook online worden de nieuwste modellen boormachines, decoupeerzagen en schuurmachines aangeboden. Samen met een goede kist met handgereedschap zoals hamers en schroevendraaiers behoren ze tot de standaard uitrusting die elke man in huis zou moeten hebben.

Geef een reactie

Inline
Inline