EchtemannenMannenzaken

Mannen en seksspeeltjes: nog steeds een taboe, maar waarom?

De verkoop van seksspeeltjes lijkt ieder jaar weer toe te nemen. Zowel voor mannen als vrouwen. Toch is het voor vrouwen gemakkelijker om over hun aankopen te spreken dan voor mannen. Hier lijkt immers nog steeds een taboe op te rusten. Maar waarom is dit eigenlijk zo? Waarom mogen vrouwen ongeneerd een vibrator in het nachtkastje hebben liggen, terwijl het voor mannen heel gek is om masturbators te gebruiken?

Dit taboe is voornamelijk ontstaan doordat seksspeeltjes voor mannen gericht zijn op het simuleren van de handelingen die je normaal gesproken bij een partner zou doen. Zo zijn er opblaaspoppen, kunstvagina’s en ga zo maar door. In het ‘gewone’ leven willen de meeste mannen dan ook niet toegeven dat ze deze speeltjes gebruiken. De gedachte dat dit soort mannen pervers of op zijn minst een beetje wanhopig zijn, speelt enorm mee. Natuurlijk is dit helemaal niet het geval. In tegendeel zelfs. De productie én verkoop van mannelijke seksspeeltjes neemt enorm toe en dat kan alleen maar als de vraag blijft stijgen. Geneer je dan ook zeker niet als je graag een seksspeeltje zou willen aanschaffen. Heel veel andere mannen gingen je al voor!

Meer dan de helft van de mannen

Denk je dat maar weinig mannen gebruik maken van seksspeeltjes? Dan heb je het goed mis! Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse mannen seksspeeltjes gebruikt. De cockring wordt hierbij met stipt op nummer één geplaatst. Daarnaast blijkt uit anoniem onderzoek dat bijna 80% van de ondervraagde mannen er over denkt om een seksspeeltje aan te schaffen en deze enkel voor solistisch gebruik in te zetten. Er blijft dus ook nog maar een kleine 20% over die er niet aan moet denken om seksspeeltjes te gebruiken. Voor de meeste mannen een verbazingwekkend percentage!

Waarom zien we dan toch nog een negatief beeld bij mannen die seksspeeltjes gebruiken? Waarschijnlijk omdat er maar weinig mannen zijn die hier eerlijk voor uit komen. Eigenlijk zouden vrouwen moeten beseffen dat sommige speeltjes het uithoudingsvermogen van de man kunnen verbeteren. Solistisch sekspeeltjes gebruiken kan dan juist veel opleveren om het seksleven naar een hoger niveau te tillen.

Voordelen van orgasme enorm

Tevens blijkt uit onderzoek dat mannen die seksspeeltjes gebruiken minder snel last krijgen van erectiestoornissen en ook hun seksuele begeerte beter in toom konden houden. Hierdoor presteerden ze onder andere beter op het werk en zaten ze lekkerder in hun vel. Regelmatig een orgasme (door zowel masturbatie als seks met een partner) kan wonderen doen voor de fysieke en geestelijke gezondheid van de mens. Als man heb je dan ook alleen maar baat bij het gebruik van seksspeeltjes.

Daarnaast hebben seksspeeltjes ook nog een ander groot voordeel. Doordat je beter weet hoe jouw lichaam reageert, kan je je uithoudingsvermogen verbeteren en kan je beter aangeven wat je prettig of juist niet prettig vindt. Hierdoor zal het seksleven er zeker op vooruit gaan. Bovendien kan het ook nog eens heel spannend zijn om seksspeeltjes in je seksleven met een partner te verwerken. Zowel voor haar als jou is er immers genoeg te vinden op de markt

Geef een reactie

Inline
Inline