AlgemeenEchtemannenMannenzaken

Mannen, deze spullen zijn onmisbaar voor een fijne fietservaring

Houd je van fietsen? Koop je binnenkort een nieuwe fiets aan? Of misschien wil je jouw oude fiets pimpen? Dan wil je natuurlijk weten welke fiets onderdelen je hiervoor nodig hebt. Zorg zeker dat je fiets niet alleen cool, maar ook veilig is. Vergeet dus niet om een goede verlichting te installeren. Zowel aan de voor- en achterkant van je fiets. Daarnaast wil je soms boodschappen of andere spullen vervoeren. In dat geval zijn fietstassen zeer nuttig. Wat veel mensen vergeten, is een goede stalling voor hun stalen ros. Gelukkig weet jij na het lezen van deze blog welke fietstoebehoren je nodig hebt voor een leuke fietservaring.

Denk aan je veiligheid

Het is misschien niet het meest stoere onderwerp, maar wel een heel belangrijke. Zorg dat je veilig met de fiets rijdt. Dat is zowel voor je eigen veiligheid als die van anderen van belang. Jammer genoeg hebben veel mannen er geen enkel probleem mee om te gaan fietsen zonder verlichting in het donker. Dit is levensgevaarlijk! Een leuke fietservaring is een veilige fietservaring. Daarom geven we je even de regels voor de vaste fietsverlichting mee:

  • Fietslamp voor: een wit of geel licht.
  • Fietslamp achter: een rood licht.
  • Beide lampen moeten recht naar voor of recht naar achter schijnen.
  • Beide lampen mogen niet knipperen.

Dit heb je nodig als je regelmatig spullen meeneemt op je fiets

Wil je alleen leuke fietstochten maken met je makkers? Dan kan je deze alinea in zijn geheel overslaan. Maar de kans is groot dat je regelmatig ook boodschappen of andere spullen met je fiets vervoert. Maak de juiste keuze, want het aanbod is heel groot. Zo vind je enkele en dubbele fietstassen, fietskratten, fietsmanden, frametassen, stuurtassen, wielentassen, zadeltassen, enzovoort. Probeer inzicht te krijgen in de spullen die jij regelmatig meeneemt als je gaat fietsen. Tip: maak het visueel door een lijstje te maken met alle spullen die je de afgelopen maand meegenomen hebt tijdens het fietsen. Zo kom je te weten welke toebehoren je precies nodig hebt om al deze spullen makkelijk te vervoeren.

Zo berg je je fiets handig op

Tot slot wil je je fiets bij je thuis niet in de weg hebben staan. Een efficiënt en handig systeem om je fiets op te bergen, komt dus zeker van pas. Er zijn verschillende fietsopbergsystemen. De meest voorkomende zijn:

  • Fietsbeugels gebruik je om fietsen tegen de muur te hangen. Lekker ruimtebesparend!
  • Fietsrekken zijn vooral handig als je meerdere fietsen netjes wilt stallen.
  • Fietsliften: heel weinig plaats en hoge plafonds? Dit is je oplossing!
  • Fietsstandaarden: berg je fiets op zijn achterwiel op. Ideaal als je geen gaten wilt boren in je muur of plafond voor een fietsbeugel of fietslift.

Onze tip voor als je een tuintje of koertje hebt? Schaf jezelf een fietsenrek aan. Dit handige opbergsysteem plaats je gewoon op de grond of hang je laag op tegen de muur. Zo kan je je fiets steeds netjes stallen als je thuiskomt.

Geef een reactie

Inline
Inline