EchtemannenMannenzaken

Maak je tuin onderhoudsvriendelijk

De meeste mensen willen graag een mooie en ook wel groene tuin, maar hebben niet altijd tijd en zin om veel in de tuin te werken om het te onderhouden. Daarom kan je gaan voor een onderhoudsvriendelijke tuin, hier hoef je namelijk niet al te vaak naar om te kijken maar je hebt wel een mooie tuin. Hier zijn een aantal oplossingen voor, er zijn genoeg planten bijvoorbeeld die niet veel aandacht nodig hebben. Wil je wat tuinonderhoud tips? Lees dan vooral verder en lees hoe je jouw tuin onderhoudsvriendelijker kan maken.

Juiste bestrating

Veel mensen denken dat een bestrate tuin geen onderhoud nodig heeft. Dit is echter niet hoe het echt is, een bestrate tuin krijgt namelijk ook groene aanslag. Onkruid groeit tussen de voegen en dit zorgt er voor dat je alsnog regelmatig met een mesje aan de slag kan in de tuin om het onkruid te verwijderen tussen de tegels bijvoorbeeld. Dit kan je voorkomen door een anti-worteldoek onder de bestrating te leggen om opkomende wortels te voorkomen. Hierdoor krijgt onkruid minder de kans om hardnekkig tussen de stenen te groeien.

Daarnaast kan je gebruik maken van elastische voegmiddelen, dan is de kans op onkruid ook kleiner. Het handigste is dat je de juiste bestrating kiest. Onkruid komt namelijk tussen de voegen. Als je zorgt dat je grote tegels hebt zal je hier minder problemen bij ondervinden dan bij klinkers. Daar krijgen ze namelijk wel de kans om overal tussendoor te gaan en zal jij langer bezig zijn met het verwijderen van het onkruid.

Gebruik vaste planten

Een beetje groen in de tuin is mooi maar niet als je er constant naar om moet kijken. Dan is de lol er voor sommigen snel van af, dus zorg dat dat niet hoeft. Dit kan je doen door te kiezen voor vaste planten. Deze bloeien vaak jaren zonder dat je er naar om hoeft te kijken, ideaal dus. Het is hierbij ook niet nodig om jaarlijks naar het tuincentrum te gaan voor nieuwe planten, ze blijven gewoon staan en zijn niet zomaar weg. Er zijn ook een aantal bloemen die alleen in het voorjaar bloeien die verwilderen waardoor je ze niet elk jaar uit de grond hoeft te halen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Krokussen. Een ideale bloem als je iets in het voorjaar wil zien.

Vergeet grind niet

Je kan natuurlijk gaan voor tegels maar het is nog makkelijker om te gaan voor grind. Alleen de aanleg kost wat tijd en geld, maar dan heb je ook wat. Het enige wat je daarvoor nog hoeft te doen is het heel af en toe los harken van het grind. Zo voorkom je dat er toch onkruid tussendoor kan groeien. Bij het aanleggen van het grind is het handig om opsluitbanden te gebruiken. Zo blijft het grind op de juiste plek en zal dit er netjes uit blijven zien.

Geef een reactie

Inline
Inline