AlgemeenAuto

Alles wat je moet weten over het oplopen van letselschade bij een scooterongeluk

Een scooterongeluk is iets waar je liever niet bij stil wilt staan. Toch is het ieder jaar weer voor duizenden mensen de harde realiteit. In de meeste gevallen komt men er met enkel wat blikschade vanaf, maar in sommige gevallen is er ook sprake van letselschade. Als het ongeluk de schuld was van een ander, dan is het goed om een advocaat in te schakelen. In veel gevallen heb je dan namelijk recht op een schadevergoeding. Dit kan betrekking hebben tot de medische kosten die je hebt gemaakt, maar ook eventuele psychische kosten of de kosten die door het verzuimen van werk zijn ontstaan. Waar je recht op hebt is afhankelijk van de schade en het ongeval zelf. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten als je letselschade hebt opgelopen bij een scooterongeval.

Grotere kans op letselschade bij een scooterongeluk

Een scooter is een handig vervoersmiddel. Je bent sneller dan op de fiets, maar je hoeft niet in het bezit te zijn van een auto of autorijbewijs. Helaas ben je op een scooter ook direct een stuk kwetsbaarder dan in de meeste andere voertuigen. Indien je betrokken raakt bij een ongeval met bijvoorbeeld een auto is de kans op letselschade dan ook zeer reëel.

Als je de andere partij verantwoordelijk wilt stellen voor de opgelopen letselschade, dan is het allereerst van belang dat je aan kunt tonen dat het letsel daadwerkelijk door het ongeval is ontstaan. Dat lijkt misschien eenvoudig, maar dat is niet in alle situaties het geval. Daarom doe je er goed aan om een professional in te schakelen bij het aantonen van de letselschade en het verantwoordelijk stellen van de andere partij.

Wie is er verantwoordelijk?

Bij een ongeval is altijd de hamvraag welke partij verantwoordelijk was. Hoewel het soms lijkt alsof het de schuld was van de andere partij, moeten er ook een aantal dingen in acht worden genomen. Zo is een motorvoertuig altijd verantwoordelijk wanneer deze bij een ongeluk met een fietser of voetganger betrokken raakt. Dit is anders wanneer er echt onmacht in het spel is en dit ook aangetoond kan worden, maar dit is in de meeste gevallen niet mogelijk.

Bij een ongeluk met twee motorvoertuigen is de schuldvraag iets complexer. Hierbij worden getuigen gehoord en gekeken welke partij verantwoordelijk was. In sommige gevallen kan zelfs een gedeelde verantwoordelijkheid worden aangetoond. Dat hangt af van de toedracht van het scooterongeluk.

Schakel juridische hulp in

Het is in de meeste gevallen niet eenvoudig om letselschade aan te tonen en terug te vorderen aan de partij die aansprakelijk wordt gehouden. Om alles uit jouw situatie te halen is het daarom verstandig om juridische hulp in te schakelen. De hulp van een letselschade-expert is bovendien in de meeste gevallen volledig gratis. Dit omdat deze kosten ook bij de aansprakelijke partij verhaald zullen worden. Hier heb je dus zelf geen omkijken meer naar. Bovendien wordt er bij veel letselschade-experts gewerkt volgens het zogenaamde ‘no cure, no pay’ principe. Als ze niets voor je kunnen betekenen, zit je dus ook niet aan enorme kosten vast.

Geef een reactie

Inline
Inline