EchtemannenMannenzaken

Let hierop bij het kiezen van jouw webhosting provider

Er zijn zeer veel hostingproviders om uit te kiezen. Zo veel zelfs, dat je soms door de bomen het bos even niet meer ziet. Dus waar kun je op letten wanneer je jouw webhosting gaat kiezen? Hieronder hebben we wat belangrijke punten voor je uiteengezet.

Prijs

Webhosting hoeft zeker niet duur te zijn, maar het is niet aan te raden te besparen op jouw hosting. Er zijn mogelijkheden om bijzonder goedkope webhosting te ontvangen, maar je zult kwaliteit inleveren op andere vlakken. En zoals met wel meer zaken, verdient jouw bedrijf de investering.

Service

Een goede service is erg waardevol. Het gaat hier tenslotte over waar jij je website onderbrengt. Het heeft hiermee onder andere invloed op de snelheid van jouw website en op hoe snel er gehandeld wordt in het geval van problemen. Bekijk bijvoorbeeld de uren waarop de klantenservice bereikbaar is. Zijn ze tot laat en/of in het weekend goed bereikbaar? Als er problemen zijn met jouw website op zaterdagochtend, wil je niet moeten wachten tot maandag. Daarnaast kun je rekening houden met hoe lang het duurt totdat de support contact met jou opneemt of hoe lang het gemiddeld duurt voordat een probleem verholpen is. Hiervoor kun je ook de reviews van de webhosting provider raadplegen.

Productaanbod

Het is wel zo handig om veel zaken op dezelfde plek te kunnen regelen. Zo kun je op bepaalde hosting websites ook jouw domeinnaam laten registreren of een SSL certificaat installeren. Soms wordt er ook uitgebreide informatie gegeven over alles waar je met jouw website mee te maken krijgt.

Bekijk ook eens hoeveel pakketten er beschikbaar zijn. Zijn er voldoende opties, zodat je een pakket kunt vinden wat volledig aansluit bij jouw benodigdheden? Denk ook alvast aan de toekomst: zijn er hostingpakketten die je kunt kiezen voor als jouw website is gegroeid? Wanneer er diverse pakketten beschikbaar zijn, wordt het overstappen een stuk gemakkelijker en loop je dus minder snel tegen problemen aan.

Betrouwbaarheid

Uiteindelijk weten klanten het best hoe goed de service daadwerkelijk is. Het is daarom een goed idee om deze eerst te bekijken. Op deze manier lees je van klanten wat ze van de webhosting zelf vinden. Komt de webhosting provider haar beloftes na?

Ik ben niet geheel tevreden over mijn hostingprovider, wat nu?

Het kan natuurlijk zijn dat je niet zo tevreden bent over jouw webhosting. Bijvoorbeeld doordat jouw website trager is dan beloofd, er matige klantenservice is, of omdat afspraken niet na zijn gekomen. Gelukkig kun je zonder veel moeite een domeinnaam verhuizen. De verhuizing van een website zul je wel zelf moeten doen.

 

Geef een reactie

Inline
Inline