AlgemeenMannenzaken

Zo maak je de lekkerste Italiaanse koffie gewoon thuis!

Heel veel Nederlanders hebben hun hart in Italië voorgoed verloren. Ze houden van de drukte in de steden, het chaotische verkeer, het heerlijke weer, de enorme historie, de vriendelijke mensen en bovenal het heerlijke eten en drinken. Hoewel we natuurlijk allemaal bekend zijn met de geweldige Italiaanse keuken is er ook één ding wat vaak een beetje overschaduwd dreigt te worden: namelijk de lekkerste koffie ter wereld! Want één ding is zeker, de Italiaanse koffiesoorten zijn in korte tijd over de hele wereld gegaan. Bijna iedereen is wel bekend met een heerlijk Latte Macchiato of een espresso. Maar het smaakt thuis toch nooit zo als in het mooie Italië.

Hoog tijd om hier verandering in te brengen! Want door de juiste technieken toe te passen én uiteraard de juiste Italiaanse koffiebonen te gebruiken, kun jij heel eenvoudig zelf Italiaanse koffie maken. Zo haal je toch een beetje van Italië naar huis, zelfs als een vakantie daar naartoe er dit jaar misschien wéér niet in lijkt te zitten. In dit artikel lees je alles over de meest populaire Italiaanse koffiesoorten en hoe je deze het beste kunt bereiden.

De lekkerste Espresso thuis

De Espresso behoort misschien wel tot de meest populaire kop koffie wereldwijd. Het wordt dan ook werkelijk overal gemaakt, maar er gaat stiekem niets boven de echte Italiaanse Espresso. Natuurlijk zijn er wel dingen die je kunt doen om het thuis zo goed mogelijk na te maken. Begin hierbij uiteraard met het koppen van goede Italiaanse koffiebonen. Het geheim van een goede espresso is de juiste sterkte van de koffie en een goede temperatuur. Een goede espresso staat er vooral om bekend dat het enorm warm is. Daarom kun je de koffie gerust met kokend water maken of zelfs even verwarmen in de oven. Hoe warmer, hoe beter!

Cappuccino

Er is één Italiaanse koffie die het met name in Nederland erg goed doet. Dat is natuurlijk de Cappuccino. Deze koffie is bij heel veel mensen geliefd. Zowel jong als oud. Bovendien wordt deze koffie ook de gehele dag door gedronken. Of je nu op een terrasje zit met een stuk appeltaart of deze nog even drinkt na het avondeten. Opvallend genoeg gebruiken Italianen de Cappuccino met name in de ochtend als ze een zoet broodje eten.

De Cappuccino is eigenlijk gewoon een Espresso, maar dan met een beetje warme melk en een hele flinke schuimlaag. Hierdoor is de koffie veel minder sterk dan de traditionele Espresso en krijgt het zelfs een beetje een zoetige smaak. Let op: de schuimlaag moet minstens zo dik zijn dat je lepeltje er in kan blijven staan.

Latte Macchiato

Een Latte Macchiato is favoriet bij mensen die niet al te dol zijn op sterke koffie, maar het wel heerlijk vinden om af en toe een kopje te nemen. Deze koffie is wat zoetig van smaak en bevat een stuk minder koffie dan alle bovenstaande andere Italiaanse koffiesoorten. De Latte Macchiato komt met smaak het dichtst in de buurt van de Cappuccino, maar de hoeveelheid melk en schuim is geheel anders verdeeld. Voor een cappuccino gebruik je drie gelijke delen melk, koffie en schuim. Bij een Latte Macchiato gebruik je veel meer warme melk en een klein laagje schuim. Bovendien wordt deze altijd in een lang glas geserveerd.

Geef een reactie

Inline
Inline