Mannenzaken

Leef gezond en stop nu met roken

De meerderheid van rokers die willen stoppen zitten vaak helemaal klem. Stoppen met roken is ontzettend moeilijk, vaak leiden pogingen tot een snelle terugval. Hoe zorg je ervoor dat je voor eens en voor altijd echt klaar bent met roken? Om je te helpen binnen dit proces hebben we een aantal tips voor je uitgezet. Veel succes!

Een hoge dosis zelfvertrouwen mag niet onderbreken

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: als je niet in jezelf gelooft, gaat het ook niet lukken. Dit geldt voor veel dingen in het leven en stoppen met roken valt hier zeker onder. Als je weinig motivatie en zelfvertrouwen hebt, zul je nooit de eindstreep kunnen halen. Je moet geloven dat je het kunt en dat je het in je hebt. Voordat je aan het proces begint is het dus belangrijk om na te gaan wat je drijfveren zijn. Hoe denk jij te kunnen stoppen met roken? Wat geeft jou de motivatie die je nodig hebt? Pas als je overtuigd bent dat je het kan kun je beginnen met het stopproces.

Succesvol stoppen met roken met persoonlijke coach

Veel mensen proberen helemaal alleen te stoppen met roken. Ze zoeken geen hulp van anderen en gaan het proces in hun eentje aan. Ondanks dat een hoge zelfmotivatie erg belangrijk is om te stoppen, hoef je er niet alleen voor te staan. Zekerheid is één ding, maar een goed plan is andere koek. Daarom kan het veel baat hebben om de hulp van een persoonlijke coach in te schakelen. Coaches richten zich op het individu en bieden je professionele ondersteuning die bij jouw behoeften en wensen past. Bovendien worden persoonlijke coaches volledig gedekt door de verzekering en kan iedereen gebruikmaken van hun services!

Coaches kunnen je helpen bij het opzetten van een realistisch plan en zullen je gaandeweg motivatie en ondersteuning bieden. Uiteraard geven ze je advies op maat en kun je bij ze terecht als je een terugval hebt. Het is ook mogelijk dat persoonlijke coaches advies geven rondom tijdelijke alternatieven. Zo kunnen ze medicijnen adviseren of bieden ze nicotinevervangers aan, zoals pleisters of e-sigaretten. 

E-sigaretten als alternatief?

In één klap stoppen met roken is voor veel mensen niet te doen. Daarom kun je beter kleinere stappen maken om uiteindelijk volledig te kunnen stoppen. Zo kan het veel baat hebben om over te stappen van traditionele sigaretten naar e-sigaretten. Soms wordt dit zelfs aangeraden door persoonlijke coaches. Elektronisch roken heeft veel voordelen vergeleken met sigaretten. Zo zijn e-sigaretten beter voor je uiterlijk en verzorging en nemen ze omgeving in acht. De beste soort e-sigaret komen in allerlei smaakjes waar vast iets tussen zit wat bij jou past. Een ander groot voordeel van e-sigaretten is de kostenbesparing. Je hoeft enkel om de zoveel tijd e-liquid mr-joy.nl te bestellen in plaats van vrijwel iedere dag een nieuw pakje sigaretten aan te schaffen. Door de e-liquids in bulk te kopen bespaar je veel kosten en ben je lange tijd voorzien.

Geef een reactie

Inline
Inline