EchtemannenMannenzaken

Laat die auto maar staan en kies voor een elektrische fiets!

2019 staat in het teken van duurzaamheid. We zijn steeds meer op de hoogte van de gevolgen die ons gedrag voor het milieu heeft. De klimaatverandering en de energietransitie baren ons zorgen. Zijn we allemaal wel toe aan verandering? Wat kan ik doen voor een betere wereld? Dit onzekere gevoel is ontzettend logisch. Door alle veranderingen krijgen we het idee dat we de grip op het dagelijks leven verliezen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die jij kunt doen voor een betere wereld. De auto laten staan voor de elektrische fiets is daar één van. De keus is helemaal aan jou, maar als het aan ons ligt laat iedereen zijn auto tegenwoordig staan! Waarom? Dat leggen we uit in dit artikel.

Vraag naar elektrische herenfietsen neemt toe

Begin dit jaar zagen we al een duidelijke groei in de verkoop van elektrische herenfietsen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd. De overheid probeert ons continu te stimuleren om voor energiezuinige alternatieven te kiezen. Daarnaast neemt het bewustzijn toe. We weten heel goed dat we beter ons best moeten doen om onze wereld in goede conditie te houden. De groeiende vaag naar elektrische herenfietsen is dan ook eenvoudig te verklaren. Naast de voordelen voor het milieu zijn er uiteraard nog veel meer andere voordelen te noemen. Deze lichten we hieronder één voor één toe.

Vicenza Superior MDB elektrische fiets

Tijd winnen

Je zal het misschien niet direct zeggen, maar door de fiets te pakken kan je enorm veel tijd winnen. Mannen die dagelijks naar hun werk afreizen met de auto zullen dit alleen maar beamen. Het verkeer is tegenwoordig zó ontzettend druk, dat het lijkt alsof je continu in polonaise over de weg beweegt. Hierdoor duurt het steeds langer om op je werk of bij gemaakte afspraken aan te komen. Dit is niet alleen zeer stressvol iedere dag, maar zorgt ook nog eens voor onnodige tijdsverspilling. Er kunnen uiteraard goede redenen zijn waarom fietsen naar het werk niet haalbaar is, maar in de meeste gevallen kan een elektrische fiets dan uitkomst bieden. Zo omzeil je druk verkeer en ben je altijd snel op je werk. Bovendien is de elektrische fiets ook nog eens sneller dan de gemiddelde fietser, waardoor je ook niet extreem veel extra tijd aan het fietstochtje kwijt bent.

Tijd winnen

Minder brandstofkosten

Dagelijks een ritje naar het werk en je zit al gauw aan een tank benzine per week. De kosten kunnen dan tamelijk hoog oplopen, ondanks de reisvergoeding die je wellicht iedere maand ontvangt. Dankzij een elektrische fiets kan je op deze kosten besparen. Natuurlijk betekent dit wel dat je éénmalig in een duurdere fiets moet investeren, maar op de lange termijn bespaar je zeker heel wat geld uit. Een elektrische fiets opladen kost een paar eurocenten en duurt niet al te lang. Daarnaast kan je bij de meeste elektrische fietsen de oplader verwijderen en thuis of op het werk opladen. Zo beschik je altijd over een volle accu tegen een klein tarief.

Geef een reactie

Inline
Inline