Algemeen

Kung fu, wat is het en wat heb ik allemaal nodig? 

Steeds meer mannen beoefenen een vechtkunst. Veel mensen denken ten onrechte dat dit zeer agressieve sporten zijn. Sporten waarbij mensen zonder nadenken van zich af slaan of geweld gebruiken. Dit is echter helemaal niet het geval. In tegendeel zelfs: mannen die vechtsporten beoefenen zijn juist geneigd om minder geweld in het dagelijks leven te gebruiken. Tijdens oosterse vechtsporten zoals kung fu leer je respect te hebben voor een ander. De eerste les is dan ook dat je deze dingen eigenlijk nooit in het dagelijks leven mag gebruiken. Bovendien zijn oosterse vechtsporten niet alleen gericht op vechten, het is een echte sport waarbij het gehele lichaam uitgedaagd wordt. Dit biedt talloze voordelen. Maar wat heb je eigenlijk precies nodig als je deze sport wilt beoefenen?

Zwaarden kopen

Natuurlijk is het belangrijk dat je over de juiste spullen beschikt als je deze sport gaat beoefenen. Zo maak je bij oosterse vechtsporten zoals kung fu ook gebruik van zwaarden. Meestal kan je deze als beginner wel lenen op de sportschool zelf, maar later kan zelf een zwaard kopen een slimme optie zijn.

kung fu zwaard

Wil jij zwaarden kopen? Bedenk dan goed waarvoor deze gebruikt gaat worden. Bij kung fu wordt een zwaard voornamelijk gebruik voor het testen van de weerbaarheid en de coördinatie tussen geest en lichaam. Hier heb je dan ook een geschikt zwaard voor nodig. Schroom je niet om advies te vragen aan je trainer. Deze kan je precies vertellen welke zwaarden je nodig hebt en waar je op moet letten.

Kung fu schoenen

Als je aan een oosterse vechtsport doet, zal je veel tijd in de sportschool doorbrengen. Hierbij is het wel belangrijk dat je over het juiste schoeisel en karate pak beschikt. Dit heb je uiteraard in veel verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je zorgt voor de goede spullen, die voor jou goed zijn. Maar waar moeten kung fu schoenen precies aan voldoen? Wij zetten het voor jou op een rijtje:

  • Allereerst is het belangrijk dat de onderkant van de schoenen niet te veel afgeeft. Zo vinden veel sportschoolhouders het belangrijk dat schoenen over een witte onderkant beschikken. Ook deze vind je dan ook vaak terug bij kung fu schoenen.
  • Kung fu schoentjes moeten flexibel zijn. Hierdoor is het eenvoudiger om snellere bewegingen te maken en hoef je niet bang te zijn om een misstap te maken of gehinderd te worden door te strak of te stijf schoeisel.
  • Kung fu schoenen worden niet altijd toegelaten bij sportscholen. Vraag daarom eerst na of dit verplicht is en of deze überhaupt zijn toegestaan. Vaak zijn er regels verbonden aan de schoenen. Volg deze altijd op, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan. Zo geniet je altijd van de juiste kung fu schoenen.

kung fu schoenen

Wat heb ik er aan?

Dat is een vraag die je vast een keer gesteld hebt. Wat heb je precies aan kung fu? Naast dat het gewoon een hele leuke sport is om te beoefenen en je zo goede sociale contacten kunt opbouwen, is het ook nog eens een sport waarbij je een betere controle over je lichaam krijgt. Lichaam en geest moeten perfect met elkaar verbonden zijn om de lichaamscoördinatie te verbeteren. Door deze sport te beoefenen, zal je merken dat je al snel leniger wordt en over meer uithoudingsvermogen en kracht beschikt dan voorheen. Kung fu is dan ook een sport die over veel gezondheidsvoordelen beschikt. Dus haal dat kung fu zwaard in huis, trek je speciale schoenen aan en ga aan de slag!

Geef een reactie

Inline
Inline