EchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

Koffiebekers inkopen: 3 tips op een rij

Sta je op het punt om koffiebekers in te kopen? In dit artikel laten we zien hoe dit precies werkt. We geven drie tips om het inkoopproces soepel te laten verlopen. Zo weet je zeker dat het in één keer goed gaat.

Tip 1: denk na over het verbruik

Bij het inkopen van koffiebekers is het belangrijk om na te denken over de manier waarop koffiebekers gebruikt worden. Op basis daarvan kun je een berekening maken van het verbruik.

Over het algemeen geldt dat er zo’n 1.000 koffiebekers per fulltimer verbruikt worden op jaarbasis. Deze berekening is ruim, ook het verbruik van eventuele bezoekers is meegenomen. Wil je een nauwkeurige berekening maken? Houd dan het verbruik van koffiebekers bij en extrapoleer.

De meeste organisaties bestellen koffiebekers voor een geheel jaar. Dit heeft te maken met staffelkortingen die gegeven worden voor grotere bestellingen. Dit kan al snel voor 10% tot 30% korting op de aankoopprijs zorgen.

Tip 2: houd rekening met de grafische vereisten bij het bedrukken van bekers

Het bedrukken van koffiebekers zorgt voor een eigen identiteit. Zowel naar klanten als medewerkers straalt dit professionaliteit uit. Om dit goed te doen is het belangrijk op de grafische vereisten van het productiebedrijf te letten. Alleen op deze manier is er een professioneel resultaat mogelijk. Zorg dat een grafisch ontwerper op de hoogte is van deze vereisten of draagt het ontwerpproces over aan het bedrijf dat de bekertjes bedrukt. Zij weten precies welke kleuren en afmetingen er wenselijk zijn.

grafische vereisten bij het bedrukken van bekers

Tip 3: denk na over het soort koffiebekers dat je nodig hebt

Er zijn veel verschillende koffiebekers te verkrijgen. Er is een variatie aan materialen en formaten waarin je koffiebekers kunt bestellen. Zo is er voor iedereen een gepaste variant te vinden. Veel bedrijven bieden verschillende koffiebekers aan, meestal gaat het om twee of drie formaten. Veelvoorkomende varianten zitten op 150cc of 180cc. Daarnaast is er een bekertje voor espresso en een groter formaat voor cappuccino om voor te kiezen.

Naast het formaat, kan ook gekozen worden voor verschillende materialen. Zo zijn er steeds meer duurzame bekers op de markt. Bijzonder daaraan is de biologische afbreekbaarheid van het materiaal dat gebruikt wordt. Er zijn koffiebekers die speciaal worden ingezameld en vervolgens biologisch verwerkt worden door middel van een vergistingsproces. De ideale manier om het koffiebekertje op een milieuvriendelijke manier te verwerken.

Geef een reactie

Inline
Inline