EchtemannenMannenzaken

Klussen die je dit voorjaar echt op moet pakken

Controleer het schilderwerk in en om het huis

Nu het buiten eindelijk wat droger en warmer is is het juiste moment daar om het schilderwerk te inspecteren. Wanneer er blaasjes of slijtplekken zitten in het schilderwerk is het onderliggend houtwerk kwetsbaar voor de invloeden van het weer. Door deze plekken bij te werken met een nieuwe verflaag wordt dit houtwerk beschermt tegen rot en uitdroging.

Tuinmeubelen behandelen

Het voorjaar is ook het moment om je houten tuinmeubelen weer wat liefde en aandacht te geven. Deze zomer zul je er waarschijnlijk weer een hoop van kunnen genieten dus controleer het houtwerk in de tuin goed. Heeft het een nieuwe beschermlaag nodig of is het een beetje verweerd? Dan kun je er voor kiezen het hout te behandelen met een beits of een olie.

Wanneer je dit wil gaan doen zorg dan voor een schone start. Schuur het houtoppervlak eerst totdat je weer te maken hebt met een verse, onbehandelde hout laag en breng vervolgens een dunne laag houtolie aan. Na een half uur kun je met een schone, pluisvrije doek het overtollige olie afnemen. Voor de beste bescherming herhaal je dit dagelijks totdat het hout geen olie meer wilt opnemen. Op dat moment is het hout volledig verzadigd en heeft vocht en vuil geen kans meer om het hout binnen te dringen.

Tuinmeubelen behandelen

Maak korte metten met dat onkruid

Als je een tuin hebt dan is de kans groot dat deze de herfst en winter vrij spel heeft gehad om flink te woekeren. Loop daarom in het voorjaar eens goed te tuin door om onkruid aan te pakken en de overige planten bij te snoeien waar nodig. Besteed ook de nodige aandacht aan eventuele bestrating. Onkruid komt hier regelmatig tussendoor zetten.

Het verwijderen van onkruid kun je eigenlijk op meerdere manieren aanpakken. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van chemicaliën om het onkruid te doden. Dit kan echter ook nadelige gevolgen hebben voor andere planten die je niet wilt verdelgen. Daarnaast is zo’n bestrijdingsmiddel niet altijd even milieuvriendelijk.

Een andere methode is het gebruiken van een brander om ongewenst plantaardig materiaal te verwijderen. Dit is een redelijk gemakkelijke en snelle procedure die ook ergonomische voordelen met zich mee brengt. Het kan echter wel brandsporen nalaten op omliggend materiaal als je dit niet zorgvuldig aanpakt. Ook kan dit een redelijk prijzige methode zijn als je een groot oppervlak moet behandelen vanwege het gas dat hierdoor verbruikt wordt.

Soms is de beste methode altijd nog om de handen uit de mouwen te steken en het kruid handmatig weg te krabben en te steken om zo de plant met wortel en al te verwijderen.

onkruid weghalen

Hoe staat het met het dak?

Door het weer en wind van het najaar kan er schade zijn aan je dak. Zo kunnen dakpannen verloren raken of breken en de dakgoot kan verstopt raken wanneer hier teveel bladeren en takken in terecht komen. Nou kan een verstopte dakgoot zorgen voor waterschade maar het is ook een goede broedplaats voor muggen en ander ongedierte zoals muizen. Het is dus raadzaam het dak te inspecteren op beschadigingen en deze dan te verhelpen zodat je geen problemen krijgt met waterschade en ander overlast.

Het kitten van je badkamer of keuken

Het komt niet vaak voor dat je kitwerk opnieuw moet doen maar in de loop van de tijd kan het zo zijn dat de kitlaag gaan slijten. Controleer dus regelmatig de staat van het kitwerk in de keuken en in de badkamer zodat je geen last krijgt van waterschade.

Wanneer je besluit dit opnieuw te doen is het wel belangrijk om te kiezen voor een kit van goede kwaliteit zoals de kitten van Bison. Zo ben je er zeker van dat je een product in huis haalt met een goede binding en slijtvastheid.

Geef een reactie

Inline
Inline