EchtemannenMannenzaken

Kleine woonkamer inrichten: 4 stylingtips

Een kleine woonkamer kan ontzettend sfeervol en knus zijn. Toch kan het best lastig zijn om deze efficiënt in te richten. Je bent al gauw bang dat je te veel spullen in een (te) kleine ruimte plaatst of dat je straks juist over onvoldoende zitplaatsen en opbergruimte beschikt. Hoe zorg je ervoor dat alles een stuk ruimtelijker oogt, maar dat je geen essentiële meubels tekort komt? Wij helpen je graag op weg met de volgende 4 stylingtips.

1.         Lichte meubels

Ga je shoppen voor nieuwe meubels? Kies dan bij voorkeur voor meubels in een lichte kleur. Denk hierbij voornamelijk aan de meubels die een belangrijke rol vervullen in de woonkamer. Bijvoorbeeld de salontafel. Deze vormt het middelpunt van de woonkamer en mag dan ook een ware eyecatcher zijn. Wanneer je deze in een lichte kleur uitzoekt, zal dit direct een ruimtelijk effect hebben op de kamer. Wees niet bang: dit betekent echt niet dat je enkel spierwitte meubels en muren mag hebben. Je mag best wel wat lef tonen en andere tinten gebruiken, als je donkere kleuren maar zoveel mogelijk probeert te vermijden. Tinten als beige en zachtgrijs doen het ook heel goed!

salontafel

2.         Multifunctionele meubels

Wie klein is, moet slim zijn. Dat geldt ook in een kleien woonkamer! Doordat de woningen tegenwoordig steeds kleiner lijken te worden, is het aanbod in multifunctionele meubels gelukkig ook toegenomen. Hierdoor beschik je over meerdere mogelijkheden om jouw woonkamer meer rust en opbergruimte te bieden. Kies bijvoorbeeld voor een tv-meubel met extra lades en dichte deuren of een salontafel met opbergruimte. Er is meer mogelijk dan je denkt.

3.         Kies voor grote eyecatchers

Dit klinkt misschien als een vreemde tip. In een kleine woonkamer ga je toch niet enkel grote meubels plaatsen? Maar toch kan dit wel degelijk effect hebben op de woonkamer. Bedenk zelf maar eens hoe een ruimte eruit ziet als je deze volstopt met kleine meubels en tierelantijntjes. Het geheel oogt dan al snel heel druk en minder overzichtelijk. Daardoor gebeurt er veel te veel in een te kleine ruimte en zal deze enkel kleiner ogen. Kies daarom bij voorkeur voor grote eyecatchers. Meubels waar je een waar statement mee kunt maken.

Denk bijvoorbeeld aan een prachtige hoekbank. Deze biedt niet alleen voldoende zitplaats voor het hele gezin en/of vrienden en familie, maar is ook nog eens in de meeste kleine woonkamer te plaatsen. Bovendien kun je verschillende opstellingen maken, doordat je zelf bepaalt waar het langste gedeelte van de bank komt. Zo kun je de zitkamer geheel naar eigen wens afstemmen. Ook een prachtige vitrinekast, tv-meubel of gewoon musthave staande lamp kunnen een ruimtelijk effect hebben op de woonkamer. Laat je creativiteit de vrije loop en sta verstelt van het resultaat!

hoekbank

4.         Plaats minder accessoires

Natuurlijk zijn we dol op een sfeervolle woonkamer, maar sfeer creëer je niet alleen door accessoires te plaatsen. Hier is nog veel meer voor nodig. Wees daarom voorzichtig met de accessoires die je koopt, want te veel tierelantijntjes kunnen de aandacht van het geheel afleiden. Hierdoor oogt de woonkamer al snel rommelig. Maak liever gebruik van enkele grote eyecatchers dan meerdere kleine accessoires die weinig toevoegen.

Geef een reactie

Inline
Inline