EchtemannenMannenzaken

Klassieke motor kopen: hier moet je op letten!

Nu het zomerseizoen weer nadert, kunnen de meeste mannen niet wachten om weer op hun motor te springen en ritjes in de buitenlucht te maken. Tenminste, als je motor natuurlijk nog naar behoren functioneert. Als echte motorliefhebber gaat jouw voorkeur natuurlijk uit naar de prachtige klassieke motoren die op onze markt verkrijgbaar zijn. Het aanbod van klassieke motoren is echter groter dan je denkt. Zo groot zelfs dat het soms behoorlijk overzichtelijk kan zijn. Bovendien wordt er soms geadverteerd met prijzen die bijna niet reëel kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Bovendien is het belangrijk om vooraf te weten of onderdelen eenvoudig te krijgen zijn. Weet jij bijvoorbeeld bmw k75 onderdelen te vinden of kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? Weet jij waar je op moet letten bij de aanschaf van een klassieke motor? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

bmw onderdelen

Neem geen overhaaste beslissingen

Het aanbod is best wel groot, dus je mag echt wel rustig over je beslissing nadenken. Die luxe heb je. Bovendien is het belangrijk om je gezonde verstand te gebruiken. Als een aanbieding te mooi lijkt om waar te zijn, is dit vaak ook zo. Ook al raak je nog zo verliefd op een motor of aanbieding, neem eerst de tijd om alle mogelijkheden te onderzoeken. Bekijk tevens goed wat er nog aan de motor gedaan moet worden. Kleine dingen zoals het installeren van een daytona kilometerteller zijn natuurlijk nog te overzien, maar bij grote veranderingen moet je soms toch nog best wel diep in je spaarreserves duiken. Als dit niet mogelijk is, kan dit een afweging zijn om toch niet akkoord te gaan met de aanbieding.

kilometerteller

Hoeveel spaargeld hou je over na aankoop?

Wellicht heb je al wat geld gespaard voor de aankoop van een klassieke motor. Wij raden aan om niet direct dit gehele budget op te maken, maar wat spaargeld achterwege te houden voor eventuele reparaties. Je weet immers bij een klassieke motor dat er meestal nog wat aan gesleuteld moet worden. Van het plaatsen van een simpele daytona teller tot het geheel opnieuw opbouwen van een oude motor. Je vindt motors die aan al deze beschrijvingen voldoen. Sommige zien er nog geweldig uit op motorisch gebied, anderen zijn alleen van de buitenkant nog redelijk maar vragen om enorm veel reparaties en onderhoud. Pas hier dan ook je budget op aan.

daytona-velona-kilometerteller

Maak altijd een uitgebreide proefrit

Neem als je een klassieke motor gaat bekijken altijd iemand mee die ook verstand heeft van motoren. Twee zien immers meer dan één. Als er iemand in je vriendenkring is die zelf aan motors sleutelt, is dit natuurlijk mooi meegenomen! Maak bovendien ook altijd een uitgebreide proefrit. Vergeet vooral je bitwell helm niet en ga de weg op. Pak niet alleen een stukje binnen de bebouwde kom mee, maar ga ook de snelweg op. Zo weet je precies of de motor fijn voelt en kan je ook eventuele verborgen gebreken ontdekken.

bitwell helm

Geef een reactie

Inline
Inline