EchtemannenMannenzaken

Kan ik zonder investering zonnepanelen op mijn dak krijgen?

We leven in een tijd met veel uitdagingen. Naast de huidige crisis staat er voor veel bedrijven in 2023 weer een nieuwe uitdaging klaar: een verplichting tot energielabel C voor bedrijfspanden. Het zou ideaal zijn als deze verduurzaming geen enorme investering met zich meebrengt. Bijvoorbeeld met zonnepanelen, die je zonder investering op je dak kunt krijgen. In dit artikel leggen we uit hoe.

De normale weg: een installatie aanschaffen

Normaal gesproken schakelen bedrijven installateurs in voor de realisatie en het onderhoud van een zonnestroominstallatie op het dak van een bedrijfspand. Hierbij sluiten installateur en bedrijf een overeenkomst die zowel de financiële als materiële zaken in goede banen leidt: het bedrijf betaalt een bepaald bedrag aan de installateur en is daarna eigenaar van de installatie. De investering is vaak groot, maar is meestal binnen 8 tot 10 jaar terugverdiend. De winst die na de terugverdientijd volgt, is volledig voor het bedrijf.

Interessant alternatief: je dak verhuren

Niet elk bedrijf heeft voldoende investeringsruimte voor een eigen zonnestroominstallatie. Een goed alternatief om tóch een beter energielabel voor je bedrijfspand te krijgen met zonnepanelen, is het verhuren van je dak aan de installateur. Die realiseert hier een eigen zonnestroominstallatie en betaalt hiervoor een vast bedrag per maand per zonnepaneel aan het bedrijf. Het bedrijf kan de duurzame energie afnemen en de installatie laten meetellen voor verschillende duurzaamheidseisen, waaronder die van het energielabel. De winst die na de terugverdientijd van de installatie volgt, is voor de installateur. Voor beide partijen een win-winsituatie dus!

Voor het behalen van energielabel C, hoef je dus helemaal niet te investeren. Zonnestroom Nederland helpt je graag een handje met een aantrekkelijk aanbod voor de verhuur van je dak. Voor meer informatie kun je ons e-book ‘Je dak verhuren voor zonnepanelen’ gratis downloaden.

Geef een reactie

Inline
Inline