EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Zo worden jij en je vriendin het eens over jullie inrichting (5 gouden tips)

Het lijkt allemaal rozengeur en maneschijn als jij en je grote liefde gaan samenwonen en dat is het natuurlijk ook. Een groot, nieuw avontuur waarin jullie elkaar nog beter gaan leren kennen. Maar het eerste obstakel is je op dag 1 al netjes voorgeschoteld: de inrichting. Vaak hebben mannen en vrouwen een heel andere smaak als het gaat om het inrichten van jullie huis. En nu? In dit artikel lees je de oplossing.

1.  Maak een stijlbord

Om te beginnen is het goed om een stijlbord te maken. Een stijlbord is een bord waar jij laat zien wat een mooie inrichting is volgens jou. Een goede tool om zo’n bord te maken is Pinterest. Zorg dat jij hierop mooie kleurenschema’s laat zien, meubels en vormen. Vergeet niet decoratie naar keuze toe te voegen, dit bord moet een volledig beeld geven van hoe jouw perfecte huis er uit ziet.

2. Sluit compromissen

Als jullie allebei een stijlbord hebben gemaakt, print ze dan uit en leg ze naast elkaar. Schrijf eerst op wat er overeen komt, dit helpt je al in het bepalen van een deel van de stijl. Schrijf vervolgens op wat er absoluut niet overeen komt. Zorg dat je hier goed over praat, wat vind je wel mooi en wat absoluut niet? Wees niet te streng voor elkaar, jullie moeten toch uiteindelijk tot een compromis komen. Misschien zijn er wel dingen die te combineren zijn. Als jij van heel strak en modern houdt en zij van landelijk, kijk dan bijvoorbeeld naar een strakke bank en leg daar dan knusse kussens op. Zo zijn jullie smaken gecombineerd.

3. Verdeel kamers

Is er iets wat jij ontzettend gaaf vindt, maar waar zij echt veto op gezegd heeft, kijk dan of er een ruimte in het huis is waar zij het wel oké vindt. Wil jij bijvoorbeeld graag een knalrood schilderij en je krijgt het niet voor elkaar om die in de woonkamer te krijgen, overleg dan of het misschien in de studieruimte past. Zo stelt zij ook een paar dingen voor en krijgen jullie toch allebei wat jullie leuk vinden.

4. Happy wife happy life

Probeer af en toe je mening in te slikken, of in ieder geval te proberen je mening wat aardiger te formuleren. Is het het nou echt waard om ruzie te krijgen over de inrichting van je huis? Weeg af wat je echt niet wilt en wat wel door de beugel kan. Noem dan alleen de dingen die je echt niet wilt en laat de rest gaan.

Happy wife happy life

5. Maak je klaar om te beginnen

Zorg dat voordat jullie beginnen met inrichten jullie huis er helemaal klaar voor is. Leg nieuwe vloeren waar nodig, zorg dat de muren netjes zijn geschilderd en zorg dat de warmte goed op peil te houden is. Zo is het erg belangrijk om de cv-ketel te checken en om vocht te bestrijden waar nodig om op energiekosten te besparen. Check ook of overal al dubbele ramen in zitten en of de muren zijn geïsoleerd. Heb je dit allemaal gedaan dan ben je eindelijk klaar voor de groots besproken inrichting.

Geef een reactie

Inline
Inline