EchtemannenMannenzaken

Je tuin zelf onder handen nemen of dit professioneel laten doen 

Mannen vinden het heerlijk om aan de slag te gaan met kleine bouwprojecten. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een houten bijzettafel, het ontwikkelen van een speelhuisje voor de kinderen, enzovoorts. Niet iedere man heeft echter groene vingers! Vind jij het leuk om in de tuin te werken, of laat je dit liever over aan iemand anders? Het is afhankelijk van de klussen die je in de tuin wilt uitvoeren, of je dit het beste zelf kunt doen of kunt laten doen. In dit artikel zetten we verschillende klussen op een rijtje, die je kunt (laten) uitvoeren bij een renovatie van de tuin.

Tip: begin het onder handen nemen van de tuin altijd met een vooraf uitgewerkt plan. Teken bijvoorbeeld een plattegrond uit van je droomtuin, zodat je precies weet hoe groot het terras, speelhuisje en bijvoorbeeld tuinhuis moeten worden.

Nieuwe bestrating in de tuin aanleggen 

Een van de klussen die je zou kunnen laten doen door een professional, is het opnieuw laten aanleggen van de bestrating. Niet alleen hebben veel mannen weinig ervaring met het bestraten van een tuin of oprit. Ook beschikt lang niet iedereen over de benodigde hulpmiddelen! Wanneer deze klus niet goed wordt aangepakt, kan dit leiden tot het verzakken van stenen. Iets wat je vanzelfsprekend wilt voorkomen als je de tuin net gerenoveerd hebt. Kijk vooraf welke stenen het beste bij je tuin en woning passen!

Planten in de borders vervangen 

Daar waar het bestraten van de tuin of oprit een relatief lastige klus is, zal het opnieuw aanplanten van struiken, bomen en plantjes makkelijker zijn. Het is hierbij wel belangrijk om te kijken naar de ondergrond, het type plant en de weersomstandigheden. Wanneer het te heet is, kun je beter een dagje wachten. Andersom mag de grond vanzelfsprekend niet te koud zijn. Dit zou de wortels van de planten, bomen en struiken ernstig kunnen beschadigen. Op internet vind je meer informatie over de beste tijd om het groen te planten in je tuin.

Een buitenkeuken in je tuin plaatsen 

Veel mensen vinden het heerlijk om in de zomerperiode buiten te koken. Geniet nog even van het mooie weer, de spelende kinderen, de in bloei staande planten en struiken, enzovoorts. Een buitenkeuken mag daarom niet ontbreken in je gerenoveerde tuin! Er zijn verschillende soorten buitenkeukens. Kies bijvoorbeeld voor een barbecue, waar je als echte man heerlijk vers vlees kunt bereiden. Naast de barbecues zijn ook stenen buitenkeukens interessant. Het opbouwen van zo’n buitenkeuken kun je zelf doen. Op internet vind je hier bouwtekeningen voor. Een nadeel van een stenen buitenkeuken is dat deze relatief veel ruimte in beslag zal nemen.

Zelf een tuinmeubelen maken voor je tuin 

Ook een comfortabele set tuinmeubelen mag vanzelfsprekend niet in je tuin ontbreken. Je kunt ervoor kiezen om deze meubels zelf in elkaar te zetten. Maak bijvoorbeeld een mooie salontafel van steigerhout. Er zijn verschillende plekken waar het steigerhout te bestellen is. Naast de salontafel zou je ook de tuinbank en bijvoorbeeld tuinstoelen zelf kunnen produceren. Op internet zijn tekeningen te vinden voor de ontwikkeling van deze meubels. Een nadeel aan zelf meubels maken, is dat deze vaak minder mooi zijn afgewerkt en sneller zullen kraken. Het kan een reden zijn om de meubels bij een tuinwinkel te kopen. Doe je dit in het najaar, dan profiteer je vaak van hoge kortingen.

Geef een reactie

Inline
Inline