EchtemannenMannenzaken

Je autoruit barstvrij houden tijdens de winter in 3 stappen

Hoe houd je een autoruit barstvrij in de wintermaanden? In dit artikel leggen we het in drie basisstappen uit. Houd er rekening mee, dat het volledig voorkomen van een sterretje in de voorruit van je auto nagenoeg onmogelijk is. Op iedere weg zullen steentjes opwippen, die bij een botsing met de voorruit van je auto al snel voor een sterretje zorgen. Door snel te handelen bij het zien van zo’n sterretje kun je een serieuze barst in veel gevallen voorkomen. Iets wat sterk aan te raden is, daar de kosten voor het herstellen van een barst relatief hoog zijn in vergelijking met het herstel van een sterretje. Een bedrijf als Glasgarage kan je helpen bij zo’n reparatie. 

Stap 1: houd voldoende afstand tot voorgangers

Het voorkomen van een barst in de voorruit begint bij het houden van voldoende afstand tot voorgangers op de weg. Zoals reeds beschreven werd, zullen er altijd kleine steentjes opwippen onderweg. Wanneer dit op lage snelheid gebeurt, zal het steentje nauwelijks van de grond komen. Bij een hogere snelheid, zoals op de snelweg, ligt de snelheid die het steentje meekrijgt veel hoger. Door voldoende afstand te houden zal een steentje in veel gevallen al gedaald zijn, voordat deze je voorruit raakt. 

Stap 2: handelen bij een sterretje in de voorruit

Op het moment dat een steentje toch een ster in de voorruit veroorzaakt heeft, is het belangrijk om op de juiste wijze te handelen. Dat betekent in dit geval, dat het belangrijk is om de kachel niet te hoog te zetten. Een groot verschil in de temperatuur binnen en buiten de auto kan ertoe leiden dat een sterretje al snel uitgroeit tot een serieuze barst in de voorruit. In de zomer geldt dat het onverstandig is om de airco hard aan te zetten als het buiten erg warm is. 

Seasons The Net Window Non Fine Dust

Stap 3: schakel hulp in voor het herstel van het sterretje

Een autoruit vervangen is niet noodzakelijk, wanneer je de ster tijdig laat herstellen. Het herstellen van een sterretje in de autoruit wordt vaak vergoed via de verzekeraar. Let op, dat geldt niet altijd voor auto’s die WA verzekerd zijn. In dat geval liggen de kosten voor het herstel van een sterretje tussen de 50 en 100 euro. Het vervangen van een autoruit is veel duurder, waardoor het onverstandig is om de afspraak bij een reparateur uit te stellen bij een sterretje!

Geef een reactie

Inline
Inline