EchtemannenMannenzaken

Is werken in de logistiek iets voor jou?

Als er één branche is die veel groeit en waar kansen genoeg liggen, is het wel die van de logistiek. Deze branche staat nooit stil en vraagt ook steeds meer om medewerkers. Grote kans dus dat als jij aan de slag wilt binnen deze branche, dat je binnen no-time een baan gevonden hebt. Binnen de logistiek kun je meerdere kanten op gaan. Maar hoe weet je nu of de logistiek iets voor jou is en welke kant je op moet? Je leest het hier.

Wat is logistiek?

Logistiek omvat eigenlijk alles wat vervoerd, ingepakt of verplaatst moet worden. Het is meer dan alleen transport van A naar B. Het logistieke proces begint vanaf het bestelmoment tot en met het aflevermoment. Daarom is deze sector ook zo divers qua werkaanbod. Er zijn verschillende processen die doorlopen moeten worden, waar ook weer verschillende taken bij horen. Denk bijvoorbeeld aan de organisatie, planning, transport en de uitvoer.

Aan de slag

Als je op zoek bent naar een geschikte functie binnen de logistiek, kun je zoeken op bijvoorbeeld logistieke vacatures Rotterdam. Zo krijg je van dat gebied alle beschikbare functies te zien binnen de logistiek. De meest bekende functies bevinden zich in de haven, maar denk ook aan functies als chauffeur, magazijnmedewerker of administratiemedewerker. Waarschijnlijk kun je zelf het beste inschatten wat het beste bij jou past. Weet je het niet helemaal zeker? Je kunt ook een beroepskeuzetest laten doen of langsgaan bij open avonden bij bedrijven of scholen. 

Voordelen werken in de logistiek

Het werken in de logistiek brengt verschillende voordelen met zich mee. Ten eerste is geen dag hetzelfde. Het is erg afwisselend werk en je takenpakket is erg divers. Hierdoor zullen de dagen dus in rap tempo voorbij vliegen. Hiernaast leer je veel mensen kennen. Omdat deze sector dus meerdere processen kent, krijg je te maken met tientallen contactpersonen en collega’s. Soms zelfs in het buitenland! Zo bouw je een goed netwerk op en leer je het een en ander bij over verschillende culturen. Ook ben je binnen de logistieke sector verzekerd van genoeg groeikansen. De kans op promotie ligt erg hoog en deze sector blijft zich steeds maar ontwikkelen, waardoor jij jezelf uiteraard ook kan ontwikkelen en meer ervaring kan opdoen. Zo doe je onwijs veel werkervaring op en leer je over verschillende facetten binnen deze branche. Dit kan een latere carrière zeker ten goede komen!

Geef een reactie

Inline
Inline