EchtemannenMannenzaken

Is jouw tuin zomerklaar?

Na een nat en regenachtige lente, ziet het ernaar uit dat de zon zich deze zomer weer van zijn beste kant laat zien. Maar is jouw tuin daar al klaar voor? Check het nu!

De lente is steevast het moment om de zomer weer eens van een grote opruim- en schoonmaakbeurt te voorzien. We snappen het echter als dat karwei dit het afgelopen voorjaar minder enthousiast onder handen is genomen. Tijdens alle regenachtige weekenden moet je van goede huize komen om de hark erbij te pakken en alle oude bladeren bij elkaar te harken. Ook ligt jouw terras er voor de tijd van het jaar wellicht ook nog niet zo netjes bij als bijvoorbeeld vorig jaar? Geen probleem! De regen ligt vooralsnog (even) achter ons, dus pak die achtergebleven klusjes zeker nog even op. Welke klusjes dat moeten zijn? Even opletten geblazen. 

Pak de ‘stomste klussen’ als eerste aan

Deze techniek wordt ook wel de “eat the frog”-techniek genoemd: klussen als eerste doen waar je écht geen zin in hebt. Onder het mom ‘dan heb je het maar gedaan’. Denk hierbij in de tuin aan klussen als de tuin omspitten voor het zaaien of planten van nieuw groen, dode takken en bladeren weghalen of het gazon en de borders bemesten. Niet de leukste klussen, maar wel uiteindelijk de dingen die achteraf veel voldoening zullen geven. Daarbij geldt overigens ook: je moet deze klussen eigenlijk wel als eerste aanpakken, want anders blijft dit in de weg liggen bij andere klusjes van je lijst. 

Terras schoonmaken

Je terras: misschien wel het paradepaardje van je tuin. Ooit zo mooi neergelegd, maar nu misschien wel onder het groene mos? Sluit het water daarom weer eens aan, pak de hogedrukspuit uit de schuur en boenen maar! Je tuin zal er weer als nieuw uitzien én je ziet letterlijk met de seconden werk dat je verricht resultaat. Dat geeft nog eens een goed gevoel!

Bekijk je waterplan

Als we naar de afgelopen zomers kijken met volop hittegolven, is het slim om alvast naar een nieuw waterplan voor je tuin te kijken. Als het weer zo’n droge periode belooft te worden, heb je veel water nodig. Met een slim plan hoef je de watertekorten echter niet aan te boren om jouw tuin te redden. Wel eens aan een regenton gedacht? Hiermee vang je regenwater op die je vervolgens kunt hergebruiken in je tuin. Ook kan een tuinpomp een goed idee zijn. De tuinpomp is vooral geschikt voor het beregenen van jouw tuin met grondwater of water uit een put. Daarnaast kun je de tuinpomp inzetten voor omhoog pompen van water.

Hopelijk helpen deze tips jou vooruit en staat de tuin er voor het aanbreken van deze zomer er weer als nieuw bij. Een fijne zomer gewenst!

Geef een reactie

Inline
Inline