EchtemannenMannenzaken

Is jouw hond gevoelig?

Helaas is het voor elk dier normaal dat ze fysieke of mentale problemen krijgen. Een hond die veel gras eet, maar ook mest of poep én altijd maar sleetje rijdt, veel boert of vieze winden laat, heeft mogelijk veel last van het maag- en darmstelsel. Jij als baasje moet hier dus altijd goed op letten, zodat je er direct bij bent als er wat aan de hand is. Kijkt je hond er sip en ligt hij ineengedoken in de mand? Dan voelt je hond zich waarschijnlijk niet zo goed. Maar wat moet je dan precies doen? In dit blog gaan wij op de belangrijkste aspecten in.

Last van de maag


Heeft de hond één of meerdere van de hierboven genoemde symptomen? Dan is de kans groot dat je hond last heeft van maagproblemen. Hier kunnen verschillende oorzaken aan zitten, namelijk dat er iets verkeerds is gegeten of dat de maag van de hond niet goed tegen afwisselend en onvoorspelbaar voedsel kan.

Last van de darmen

Heeft de hond last van slechte ontlasting zoals diarree of permanent dunne ontlasting? Dan kan ook dit wijzen op gevoelige darmen. Overmatig scheten laten bijvoorbeeld en een rommelige buik zijn andere aandachtspunten. Deze symptomen kunnen wijzen op een verstoorde darmflora. Een verstoring van een grote groep bacteriën halen in dit geval de darmen uit balans en zijn op dat moment ongezond. Deze verstoring heeft een nare invloed op de gezondheid van jouw hond. Je krijg hierdoor een slechte weerstand waardoor je ook slechter deze infecties kunt aanvechten.

Allergisch voor voeding

Een voedselallergie kan ook nog het geval zijn. Verschillende ingrediënten in voeding die voor een allergie kunnen zorgen, zijn: varkensvlees, konijnenvlees, rundvlees, kip, vis, lamsvlees, ei, mais, soja, tarwe en zuivel. Natuurlijk is het lastig om te zeggen aan welk ingrediënt het ligt, maar dit kun je laten onderzoeken bij de dierenarts.

Wat geef je een hond te eten?

Met de juiste voeding kun je het buikje van gevoelige honden weer op orde krijgen. Net als mensen, moeten honden een zo gevarieerd mogelijk dieet hebben met allerlei voedingsstoffen die goed zijn voor de hond. Chemische toevoegingen zijn slecht voor de darmflora. Wil je meer weten over gevoelige honden? Bellfor kan je hier bij helpen. Bezoek eens hun website en raadpleeg hun specialisten en zij helpen je verder. Hier kun je ook voedsel voor jouw gevoelige hond aanschaffen.

Geef een reactie

Inline
Inline