EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Ik wil een refurbished iPhone kopen, waar moet ik op letten?

Waar het voorheen belangrijk was om het nieuwste van het nieuwste te hebben, is dat tegenwoordig totaal niet meer zo. Hetzelfde geldt voor de iPhones. Wij willen niet meer te veel betalen voor een nieuwe iPhone. Want zoals iedereen wel weet, liggen de prijzen van nieuwe iPhones tegenwoordig torenhoog. Uiteindelijk beslis je daarom om voor een refurbished iPhone te kiezen. Je kunt hierbij denken aan verschillende modellen zoals de refurbished iPhone Xr of refurbished iPhone 8. Alleen, waar moet je nou op letten? In dit artikel zullen we verder in gaat op de drie punten waar je goed op letten bij het kopen van een refurbished iPhone.

refurbished iPhone 8
refurbished iPhone 8

De verschillende kwaliteitsgradaties

In jouw zoektocht naar een refurbished iPhone zal je verschillende kwaliteitsgradaties tegenkomen, namelijk zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt. Bij de verschillende aanbieders wordt dit meestal aangeduid als een A-, B- en een C grade. Een refurbished iPhone met een A-grade bevat minimale gebruikssporen. Een B grade refurbished iPhone bevat aan de buitenkant enkele gebruikssporen en een C-grade zijn vaak diepere gebruikssporen te zien. Product technisch zijn alle toestellen verder uitstekend in orde. De drie verschillende kwaliteitsgrades hebben ook een verschillende prijs. Je mag uiteraard verwachten dat een refurbished iPhone met een C-grade goedkoper is dan een gloednieuwe refurbished iPhone met een A-grade, omdat er gebruikssporen te zien zijn. Let dus goed op de verschillende grades wanneer jij besluit om een refurbished iPhone te kopen.

refurbished iphone

De verschillende aanbieders

Een ander punt waar jij goed op moet letten zijn de vele aanbieders van de refurbished iPhones. Om zeker te zijn van een goede aankoop is het belangrijk om de aanbieders te analyseren en te vergelijken. De aanbieders kun je bijvoorbeeld vergelijken op het aantal goede reviews. Een review is een beoordeling waarbij de klant vertelt over zijn ervaring met een aanbieder. Wanneer er veel goede reviews zijn, waarbij bijna alle klanten tevreden zijn met hun aankoop en de aanbieder kun jij er rustig van uit gaan dat je bij de goede aanbieder zit. Zeg nou zelf, wat is er betrouwbaarder dan de verschillende ervaringen die mensen hebben met een bedrijf?

De garantievoorwaarden

Een punt die veel mensen toch achterwegen laten zijn de garantievoorwaarden van een aanbieder. Het doorlezen van de garantievoorwaarden kost je maar een paar minuten, maar kan je een hoop problemen besparen. In de garantievoorwaarden wordt je namelijk verteld wat nou wel en niet onder de garantie valt. Hierdoor kom je niet zomaar voor verassingen te staan. In de garantievoorwaarden kun je meestal ook lezen hoe lang de garantietermijn is en wanneer deze in gaat. Gelukkig geven de meeste aanbieders twee jaar garantie op hun refurbished iPhones. Zo ben jij bijna altijd verzekerd van een goede aankoop.

Wanneer jij toch niet helemaal tevreden bent over je aankoop, kun je gelukkig altijd nog je aankoop retourneren binnen 14 dagen na aankoop. Bij de meeste aanbieders kan dit zelfs oplopen tot wel 30 dagen.

Nu jij weet op punten je moet letten bij het kopen van een refurbished iPhone wordt het makkelijker om tot een goede keuze te komen.

Geef een reactie

Inline
Inline