EchtemannenMannenzaken

Hulp bij ontslag? Ontdek je mogelijkheden

Ben je onlangs ontslagen of verwacht je dat dit zal gebeuren? Dan breekt er waarschijnlijk een zeer spannende tijd aan. Een ontslag komt vaak rauw op het dak van een werknemer. Alle toekomstplannen binnen het bedrijf vervagen en je hebt geen idee hoe je straks verder moet. Welke stappen kan je nemen na het ontslag en welke mogelijkheden zijn er? Zit je straks zonder salaris? Is het ontslag wel terecht? Deze vragen laten je hoofd binnen mum van tijd tollen en je ziet door de bomen het bos niet meer. Want wat pak je eerst aan? In deze situatie is ontslag hulp van cruciaal belang. Maar wat kan je je hierbij voorstellen? Wij leggen het uit in dit artikel.

ontslagen

Schakel juridische hulp in

Als je hulp bij ontslag nodig hebt, zal je waarschijnlijk terecht komen bij een jurist. Juristen helpen jou om voor je belangen op te komen en zullen samen met jou bespreken wat de mogelijkheden zijn. Ook zorgen ze er voor dat je zoveel mogelijk uit het ontslag kunt halen en geven ze je hulp om verder te gaan na het ontslag. Waarschijnlijk vind je het in eerste instantie wel een heel grote stap om juridische hulp in te schakelen, maar zeker als je weinig verstand hebt van de vervolgstappen die genomen moeten worden is dit een aanrader. Bovendien hoef je niet bang te zijn voor hoge prijzen. Juristen houden rekening met de situatie en bieden een plan op maat, tegen scherpe tarieven.

Adviseren

Juristen hebben bij ontslag vaak een adviserende functie. Ze helpen de cliënt om hun rechten te begrijpen. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om het ontslag nog eens uitgebreid te bespreken. Hierbij is het ook belangrijk dat de ontslagvergoeding besproken wordt en het recht op WW. Alles wat je dwarszat of waar je maar geen antwoord op kon vinden, kan je vragen aan de jurist. Dit geeft jou niet alleen een duidelijker plaatje van wat er moet gebeuren, maar zorgt ook voor meer rust in je hoofd.

contract bekijken ontslag

Moet je verzekerd zijn?

Veel mensen denken ten onrechte dat je verzekerd moet zijn om een jurist in te schakelen. Dit is echter niet waar. Iedereen heeft recht op juridische hulpverlening in soortgelijke situaties. Ook de prijzen worden aangepast op de noodzaak en wensen van de cliënt. Zo maak je altijd gebruik van een prettig plan van aanpak en is verzekerd zijn niet nodig.

Hulp na het ontslag

Een jurist kan jou tevens helpen om stappen te ondernemen na het ontslag. Deze kan je bijvoorbeeld vertellen hoe het nu precies zit met de WW uitkering, wat de hoogte hiervan moet zijn en hoe je straks verder moet met solliciteren. Tijdens de ontslagperiode bekijkt de jurist samen met jou naar de mogelijkheden om zoveel mogelijk uit het ontslag te halen. De jurist kan ook helpen in situaties waarbij het ontslag onrechtmatig is. Denk bijvoorbeeld aan zwangere vrouwen die door hun zwangerschap ontslagen worden, maar ook als het contract door de werkgever verbroken wordt en daar geen duidelijke reden voor is. Met ontslag hulp kom je op voor jouw

Geef een reactie

Inline
Inline