Mannenzaken

How to wear: loafers voor heren

Werd een loafer vroeger vooral als vrouwenschoen gezien, tegenwoordig zijn er vele mannen te vinden die het ook heerlijk vinden om op loafers te lopen. Daarom hieronder speciaal voor de mannen een uitleg how to wear: loafers voor heren.

Wat is een loafer?

Een loafer is eigenlijk een instapper. Het is dus een schoenensoort waar je eenvoudig in stapt en waar je heerlijk in kunt lopen. Deze schoenensoort kenmerkt zich door het hoge draagcomfort, het fijne voetbed en de stevige zool. Deze schoen wordt veel gebruikt om een casual outfit op te leuken in de zomer of tegenwoordig zelfs om onder een semi-zakelijke of zakelijke outfit te dragen. 

Verschillende soorten loafers;

Er zijn diverse soorten loafers verkrijgbaar. Denk hierbij aan de Venetian loafer, de Tassel loafer, de Driving loafer en de Penny loafer. Deze comfortabele loafers draag je vaak onder verschillende soorten outfits, daarom hieronder per loafer een uitleg hoe je deze het beste kunt dragen. 

Venetian loafer

De Venetian loafer is de meest simpele versie onder de loafers zonder tierelantijnen, maar vaak wel vervaardigd uit chic leder of suède. Je kunt deze loafers eenvoudig dragen onder een spijkerbroek of korte broek. DSTRCT heeft verschillende soorten loafers ontworpen die je eenvoudig online kunt bestellen.  

Tassel loafer

Deze loafer is vaak vervaardigd uit leer of suède materialen en ziet er chic uit met een kwastje op de bovenkant. Deze loafer wordt door mannen vaak gedragen onder een zomerse, casual of semi-casual look. Op de webshop van Durlinger zijn diverse Tassel loafers te vinden. 

Driving loafer

Deze loafersoort is ontworpen in Italië, om de Italiaanse man en vrouw de mogelijkheid te geven om een fijne schoen te dragen onder een chique outfit tijdens het autorijden. De onderkant van de schoen kenmerkt zich dan ook vaak door ribbels of nopjes onder de zool, wat het rijden vergemakkelijkt. Deze schoenen worden veel gebruikt onder een semi-casual outfit en onder een zomerse outfit.

Penny loafer

Deze loafersoort bestaat al heel lang en is vaak gemaakt van suède of leer. Deze loafersoort heeft vaak een stevige zool en een band die over de wreef heen loopt. Er gaan verhalen rond dat deze band vroeger gebruikt werd om ervoor te zorgen dat Engelsen altijd een penny op zak konden hebben als diegene zijn of haar portemonnee was vergeten. Maar of dat waar is… het verhaal is in ieder geval erg leuk!

 

Geef een reactie

Inline
Inline