EchtemannenMannenzaken

How to: sneakers combineren met een zakelijke outfit?

formeel te combineren. Zo wordt de stropdas vaker wel dan niet afgelaten en worden ook de standaard zakelijke schoenen ingeruild voor een paar comfortabele sneakers voor heren. Maar is het nu eigenlijk wel toegestaan om sneakers onder een pak te dragen? Dit is een discussie die vele tegenstrijdigheden kent. Het is voornamelijk afhankelijk van de bedrijfscultuur waarin je werkt.

 In een jong en fris bedrijf zal je eerder merken dat sneakers zijn toegestaan, terwijl er bij een oud bedrijf juist meer op de standaard formele kanten van een zakelijke outfit wordt gelet. Kortom, het is dus gewoon een kwestie van vragen en kijken naar de outfits van je collega’s. Wij zijn echter overtuigd van de zakelijke en sportieve uitstraling van sneakers onder een mooi pak. Maar hoe zorg je ervoor dat dit er netjes uitziet? Wij geven enkele nuttige stylingtips!

Koop de juiste sneakers

Sneakers is natuurlijk een enorm breed begrip. We hoeven jou echter niet uit te leggen dat je niet je nieuwste Nikes draagt onder een strak pak. Gelukkig zijn er genoeg comfortabele sneakers die er een stuk zakelijker uitzien. Wist je dat sneakers dragen onder een zakelijke outfit tegenwoordig zo populair is dat er zelfs ontwerpers in de zakelijke branche zijn die sneakers produceren? Hiermee hopen ze een alternatief voor zakelijke herenschoenen te geven die niet alleen heel comfortabel zijn, maar ook nog eens de outfit kunnen versterken.

Minimalistische witte sneakers

Wil je geen fortuin aan zakelijke sneakers uitgeven? Maar heb je ook geen zin om oncomfortabele herenschoenen onder je pak te dragen? Geen probleem! Ook met low-budget sneakers kan jij een goede indruk maken. Kies bij voorkeur voor minimalistische witte sneakers. Deze zijn met vrijwel ieder pak te combineren en geven een stijlvolle en sportieve touch aan jouw zakelijke outfit.

Wanneer je er voor kiest om een witte sneaker te dragen, mag je ook gerust uitpakken met de bekende merken zoals Adidas of Nike. Let er wel op dat je geen bijzondere patronen of designs aanschaft, maar houd het zoveel mogelijk neutraal. Witte sneakers zijn enorm leuk te combineren met een prachtige pantalon die net iets boven de enkel valt. De ultieme zakelijke én zomerse look!

Gebruik deze schoenen enkel voor het werk

Veel mannen maken de fout om alledaagse sneakers ook onder hun pak te dragen. Hierdoor loop je echter het risico dat ze heel snel slijten en vies worden. En dat doet natuurlijk enorm afbreuk aan de zakelijke uitstraling. Koop daarom altijd aparte sneakers voor het werk. Zo voorkom je dat ze onnodig vies worden of een ‘afgedragen’ uitstraling krijgen. Bovendien doe je hierdoor ook nog eens veel langer met je schoenen. Iets wat vooral voor de portemonnee een fijne gedachte is.

Is het op jouw werk soms wel mogelijk om sneakers te dragen en soms niet? Zorg er dan voor dat je altijd een extra paar herenschoenen in de auto hebt liggen. Zo kun je afwisselen indien dat nodig is en loop je de rest van de tijd om heerlijke comfortabele sneakers.

Geef een reactie

Inline
Inline