Algemeen

Houten vloeren: geschikt voor iedere woning?

Houten vloeren zijn de afgelopen jaren immens populair geworden. Van eiken vloeren tot grenen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Toch zien we ook dat veel mensen nog in de ban zijn van de nadelen die voorheen altijd genoemd werden. Houten vloeren zijn immers een natuurproduct, volgens veel mensen een groot nadeel. Hierdoor gaan de planken werken, krom staan en beschadigen ze bij iedere knoeipartij. Daarnaast zijn de vloeren ook nog eens zeer koud. Deze nadelen kunnen echter allemaal met een korreltje zout genomen worden. De technologie is tegenwoordig zo ver dat alle nadelen weggebannen kunnen worden. Is een houten vloer geschikt voor iedere woning? Hierop kunnen wij enkel met een volmondig ‘ja’ antwoorden. Waarom? Dat lees je in dit artikel!

Duurzaam

Een kwalitatieve houten vloer gaat ontzettend lang mee. Vaak wordt gezegd dat een houten vloer ouder wordt dan de bewoners. Daardoor is het een geweldige investering voor de toekomst. Misschien schrik je even van het kostenplaatje als je een nieuwe eiken houten vloer wilt laten leggen, maar bedenk ook dat je de komende jaren geen nieuwe vloer meer hoeft aan te schaffen. Zelfs bij intensief gebruik, zal de vloer met het nodige onderhoud weinig slijtage vertonen. Bedenk ook dat iedere beschadiging de houten vloer alleen maar mooier maakt. Imperfectie siert de vloer. Wees daarom niet bang om dit te showen!

Houten Vloer isolatie

Vloerverwarming

Een groot nadeel van houten vloeren was lange tijd de temperatuur van de vloer. Deze voelt zeer koud aan, waardoor je bijna niet op blote voeten door het huis kan lopen. Zeker tijdens de wintermaanden is dit zeer onprettig. Gelukkig staat de techniek niet stil en is vloerverwarming in combinatie met een houten vloer tegenwoordig wel mogelijk. Dit vraagt wel om een innovatieve legmethode, dus het is belangrijk dat je dit vooraf bespreekt met de leverancier van de vloer en een specialist inschakelt. Zo ben je altijd verzekerd van het beste resultaat.

Tijdloos

Houten vloeren gaan ontzettend lang mee, daarom is het wel zo fijn dat ze over een tijdloze uitstraling beschikken. Zo kan de basis van de woning blijven bestaan, terwijl het interieur regelmatig wisselt. Uitgekeken raken op een houten vloer is bijna niet mogelijk. Deze complimenteert iedere woonstijl! Bovendien zijn houten vloeren in alle soorten, maten en kleuren te vinden. Hierdoor kies jij zelf voor welke uitstraling je gaat. Wij raden aan om voor de meest tijdloze vloer te kiezen, zodat je hier jarenlang plezier van hebt!

Eco-vriendelijk

Anno 2019 hebben we milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. In tegenstelling tot andere vloeren en tapijten is hout natuurlijk een natuurproduct. Het productieproces is veel minder belastend voor het milieu dan bij andere vloersoorten. Bovendien gaat een houten vloer ook nog eens veel langer mee. Zo wordt de natuur minder belast en geniet jij van een fijne sfeer in huis. Dat noemen we pas een win-win situatie.

Knusse sfeer

Hout heeft van oorsprong een warme en knusse uitstraling. Hierdoor kan je je woning een veel warmere en gezelligere sfeer geven. Zo maak je je woning prettig om in te leven en geniet je altijd van het mooiste en sfeervolste resultaat!

Geef een reactie

Inline
Inline