EchtemannenMannenzaken

Houten vloer voor gemakkelijk onderhoud

Op zoek naar een houten vloer, want die vind je zo prachtig? Alleen je weet dat parket niet zo gemakkelijk in onderhoud is. Een glas rode wijn laten vallen? Zorg dan als de wiedeweerga dat je er een vochtige doek bij pakt om het schoon te maken. En zorg ervoor dat je met een speciale zeep dweilt om het parket voldoende olie en vocht te geven, zodat het zo lang mogelijk mooi blijft. Er zijn heel veel vloeren die net zo mooi ogen als een echt houten vloer, maar veel makkelijker zijn in onderhoud. Lees mee.

Laminaat

Laminaat, wie kent het niet? Het is de populairste vloerbedekking. Ligt het niet in de woonkamer, dan ligt het wel op een slaapkamer, in de hal of op zolder. Laminaat is er in heel veel verschillende houtsoorten te verkrijgen. Laminaat is gemaakt van samengeperste houtvezels die gestoomd zijn, zodat het niet zo kraakt en piept als een werkende echt houten vloer. De bovenste laag van die samengeperste plank bestaat uit een decoratielaag, waarop grenen geprint kan worden, maar ook eiken en kastanje. Zo lijkt het net echt een houten vloer. Laminaat is gemakkelijk schoon te maken: stofzuigen en dweilen met een vochtige dweil met lauw warmer is prima.

Houten vloer van vinyl of pvc

Een vloer van vinyl is hartstikke makkelijk voor mensen die snel asmatisch zijn of last hebben van luchtwegen door huisstofmijt en stof. Vinyl is gemakkelijk schoon te maken, waterbestendig en daarmee ook gemakkelijk in vochtige ruimtes te gebruiken. Vinyl is één van de goedkoopste vloeren, dus geschikt voor iedere portemonne, maar het ziet er net echt uit als een houten vloer! Vinyl wordt ook wel eens verward met pvc. Pvc is een duurdere variant, maar het is ook wel een stuk steviger dan  vinyl. Zo zie je geen afdrukken van meubels als je die wilt verschuiven in pvc, die je wel in vinyl ziet. Verder komt het vrijwel overeen: dempend, warmtebestendig, vochtbestendig en kras- en slijtvast!

Een houten vloer van tegels

Er bestaan ook tegels in een houtlook. Deze zijn heel stevig, er moet wel een steen vallen op steen, wil het de vloer beschadigen. Daarnaast is het gemakkelijk schoon te houden, ook hier is  stofzuigen en dweilen met lauwwarm water voldoende. Verder is het wel een nadeel dat het wat duurder is en je het moet laten leggen op een geëgaliseerde vloer.

Houten vloer kopen bij speciaalzaak

Koop je houten vloer in vinyl, pvc, laminaat of tegels bij een speciaalzaak. Daar kun je vaak ook verschillende soorten houten vloeren met elkaar vergelijken en het verschil gelijk zien. Ook wordt het vaak wel uitgelegd. Een van de grootste showrooms van Nederland is die van Bebo Parket in het oosten van ons land.

Geef een reactie

Inline
Inline