EchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

Hou jij van fotograferen? Dan is een drone wat voor jou!

Het aantal drones in Nederland neemt met de dag toe. Niet alleen voor zakelijk gebruik, maar ook voor recreatieve doeleinden is de drone zeer populair. Vrijwel iedereen weet wel wat een drone is, maar weet je ook wat je hier allemaal mee kan doen? Ben je ook op de hoogte van de wetgeving omtrent drones? Is een drone überhaupt wat voor jou?

Een drone van droneland.nl kan prima voor recreatieve doeleinden gebruikt worden. Voor veel mannen is het een ware hobby om met hun drone in de weer te zijn. Zo zijn er mannen die de drone inzetten voor races en stuntvliegen, maar ook om mooie plaatjes te schieten. Is het jouw passie om te fotograferen? En wil je eens wat nieuws uitproberen? Combineer dan twee bijzondere hobby’s met elkaar en geniet van een eigen drone!

Luchtopnames maken

Alles is mooier vanuit de lucht. Als (amateur) fotograaf weet je maar al te goed hoe mooi luchtopnames kunnen zijn. Foto’s vanuit het vliegtuig, luchtballon of vanaf een hoog gebouw kunnen een veel mooier overzicht van de gebeurtenissen op de grond maken. Een drone biedt jou die mogelijkheid ook, dit terwijl je zelf met beide voeten op de grond blijft staan. Zonder gebruik te maken van dure vliegtuig- of helikopterritjes kan je nu wanneer je wilt een luchtopname maken. Deze manier van opnames maken wordt steeds vaker toegepast door particulieren, maar ook door de zakelijke markt. Zo kunnen bedrijven een nog aantrekkelijkere verkoopfoto maken door een luchtopname te gebruiken.

luchtopnames maken drone

Privacy

Het klinkt natuurlijk heel mooi, een drone inzetten om luchtopnames te maken. Deze onbemande vliegtuigen kunnen immers van iedere situatie een mooi beeld schetsen. Denk er echter ook om dat de privacy van omwonenden niet in geding komt. In de wetgeving omtrent drones staat duidelijk aangegeven dat je deze niet binnen de bebouwde kom mag gebruiken, maar alleen op aangewezen locaties. Dit om de privacy van de Nederlandse burgers te waarborgen. Natuurlijk worden deze wetten wel eens met een korreltje zout genomen. De politie kan immers niet iedere drone-gebruiker in de gaten houden. Wij raden echter wel aan om de privacy van jouw medeburgers continu te waarborgen. Hou rekening met elkaar, zo voorkom je vervelende situaties en onnodige discussies. Bovendien is het bij de wet verboden.

Uitstekende oplossing voor agrariërs

Ook in de landbouwsector wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van drones. Vooruitstrevende agrariërs maken gebruik van de drone om hun landgoed nauwlettend in de gaten te houden. Niet alleen door mooie plaatjes te schieten. Door luchtopnames te maken, krijgen ze een veel beter overzicht van hun land. Zo zijn de gewassen beter te monitoren en dat scheelt een hoop werk. Daarnaast kunnen ze voortvarend handelen als de oogst dreigt te mislukken. Bij goed gebruik kan een drone de omzet van een agrariër verhogen. De komst van drones is van grote invloed op de agrarische sector. Voortvarend handelen zorgt ervoor dat de agrarische sector versoepeld. Hierdoor kunnen agrariërs voortvarend, efficiënt en kostenbesparend handelen. Dat scheelt uiteindelijk veel stress en kosten voor deze sector. Allemaal dankzij de kwaliteiten van de drone!

Geef een reactie

Inline
Inline