EchtemannenMannenzaken

Hoeveel haar verlies je per dag als man?

Het is natuurlijk iets wat je bezighoudt. Hoeveel haar verlies je per dag als man? Word je snel kaal, of kan je voorlopig nog wel even vooruit? Is het zo dat jij meer haren dan gemiddeld verliest? Of denk je dit alleen maar. Wanneer je meer duidelijkheid hebt over de precieze cijfers, wordt het voor jou ook wel wat gemakkelijker om in te schatten hoe je ervoor staat. Wanneer je hier een idee van hebt, weet je dus ook of je echt kaal wordt of juist niet. Dit kan je dus een gerust gevoel geven.

Het gemiddelde per dag

Als je wil weten hoeveel haar je per dag als man verliest, dan is daar een gemakkelijk antwoord op te geven. Dit is namelijk voor mannen en vrouwen min of meer gelijk. Het is namelijk zo dat een mens gemiddeld op een dag zo’n 100 haren verliest. Dit lijkt natuurlijk best veel. Hoe komt het dan dat mensen niet zo snel kaal worden? Dat komt omdat je in de normale situatie ook ongeveer even veel haren erbij krijgt op een dag. Dus er groeien ook weer 100 nieuwe haren bij wanneer de andere bij je uitvallen.

Wanneer word je wel kaal?

Hoeveel haar verlies je per dag als man dan wanneer je kaal wordt? Eigenlijk hoeft het er dan niet eens om te gaan dat je er meer dan 100 begint te verliezen. Eigenlijk is het namelijk heel simpel en gaat het precies zoals met veel andere dingen in het leven. Wanneer je meer haar verliest dan erbij komt, dan begin je kaal te worden. Wanneer er dus minder dan 100 haren aangroeien, dan kan dat een reden zijn om kaal te worden. Al is er een hele reeks aan andere mogelijkheden waardoor dit komt.

Wanneer word je wel kaal?

Zaken die leiden tot haaruitval

Hoeveel haar je verliest als man per dag, hangt ook van allerlei zaken af. Dat kan al om zoiets simpels gaan als de mate waarin je alcohol gebruikt en of je rookt of niet. Er kunnen echter ook allerlei andere zaken zijn die meespelen. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je met hevige ziekten zoals bijvoorbeeld kanker te maken hebt. De behandeling van deze nare ziekte kan ook haaruitval met zich meebrengen. In dat geval zal het aantal haren dat uitvalt ook een flinke versnelling doormaken. Dit is eigenlijk niet in de had te houden als mens.

Zaken die haaruitval remmen

Hoeveel haar je verliest per dag als man kan je in de hand houden door gezond te leven. Zaken zoals niet roken en beperkt alcohol drinken helpen je in ieder geval. Daarnaast zijn er middelen waarvan bekend is dat het de haaruitval remt. Heel bekend is dat het gebruik van finasteride in ieder geval een goed idee is. Wanneer je dus merkt dat je haaruitval voorbij de 100 haren lijkt te gaan, is het goed om hier eens mee aan de slag te gaan. Zo kan je een gezonde bos voor langere tijd behouden. Dat is natuurlijk van belang.

Geef een reactie

Inline
Inline