EchtemannenMannenzaken

Hoe word ik bootcamp instructeur?

Is het al jaren jouw droom om mensen te instrueren en coachen tijdens bootcamps? Of heb je zelf veel gebootcampt en wil je wel ontdekken hoe het zou zijn om dit al trainer te geven? Kom erachter in deze blog hoe je een bootcamp instructeur kunt worden. Er zijn meerdere facetten waarop je dient te letten, om een verzorgde, veilige, complete en unieke Bootcamp les te geven. Door een cursus tot bootcamp trainer te volgen leer je precies hoe je dit doet!

Waar en bij wie kan ik deze bootcamp training volgen?

Er zijn meerdere locaties verspreid over Nederland waar je een bootcamp cursus kunt volgen. Zo is er altijd wel een Bootcamp cursus in de buurt. Wanneer je in het midden van het land woont kun je goed bij Sport & People terecht. Welke deze cursus in Rotterdam en Utrecht geeft. Als je niet in het midden van het land woont kun je een andere opleider vinden die een locatie meer dichtbij in jouw buurt aanbiedt. Over het algemeen hoeft het geen probleem voor je te zijn om een bootcamp opleiding te vinden die je zou kunnen gaan volgen.

Waar en bij wie kan ik deze bootcamp training volgen

Wat leer je allemaal tijdens de bootcamp cursus?

De kunst van een bootcamp cursus is om met zo min mogelijk middelen, een leuke, interessante training op te zetten, die je in de mooie buitenlucht kunt geven. Je hebt te maken met een groep die je training geeft, en hierbinnen kunnen de verschillen in trainingsniveau groot zijn. Hier dien je rekening mee te houden bij het geven van de training. Zorg ervoor dat het voor zowel een beginner als gevorderde interessant blijft. Bij sommige oefeningen leer je gemakkelijk een aanpassing te maken zodat het voor de gevorderde klant ook uitdagend blijft.

Niet alleen de werkvormen en trainingsschema’s zijn van belang tijdens het geven van een bootcamp cursus. Het is belangrijk dat een bootcamp training veilig wordt gegeven. Wanneer je iemand een oefening verkeerd ziet uitvoeren, kun je hier direct op inspringen zodat er geen blessures ontstaan. Zo leer je de groep ook waar ze op moeten letten bij bepaalde oefeningen.

Je leert tijdens een bootcamp cursus ook goed hoe je een les kunt opbouwen. Wanneer een les verkeerd is opgebouwd, of op een verkeerde intensiteit is afgestemd die niet past bij de doelgroep, loopt het fout. En wordt er ineffectief getraind. Daardoor leer je hoe je effectief en adaptief lesgeeft. Een bootcamp training geven is zeer dynamisch.

Kosten en benodigde vooropleiding

Voor het volgen van een bootcamp cursus hoef je in tegenstelling tot vele andere fitness cursussen geen vooropleiding te hebben gehad. Al is het zeer aan te raden dat je al eerder sportlessen aan anderen hebt gegeven of een fitnessopleiding in bezit hebt. Qua kosten moet je denken aan een bedrag van circa €400 voor een 3 daagse cursus. Helemaal enthousiast geworden? Volg dan deze bootcamp instructeur opleiding.

Geef een reactie

Inline
Inline