EchtemannenMannenzaken

Hoe vind je de juiste heren parfum?

Een heerlijke geur die bij je past. Het klinkt zo gemakkelijk. Toch ervaren de meeste mannen veel problemen bij het vinden van de juiste geur. Een geur is enorm persoonlijk. Bovendien zal een parfum bij iedereen anders ruiken. Parfum heren vinden? Het lijkt soms wel onmogelijk! Maar hoe maak je dan wél de juiste keuze?

Vaak wordt het belang van een goede parfum zwaar onderschat. Ga echter maar eens zelf na waar jij op let bij een eerste date of zakengesprek. Een onaantrekkelijke geur kan al direct afschrikken. Dit terwijl iemand die heerlijk ruikt de aandacht trekt. Dit geldt uiteraard ook andersom. Een goede heren parfum vinden is dan ook van essentieel belang. Hoe je dat aanpakt? Dat leggen we uit in dit artikel!

Online shoppen voor een nieuw parfum


Door de coronacrisis zijn veel winkels gesloten. Gelukkig zijn drogisterijen in de meeste gevallen nog wel open. Helaas betekent dit ook niet dat je de parfums kunt testen. Sterker nog, testertjes zijn in alle winkels verwijderd wegens hygiëneregels. Daarom zit er eigenlijk bijna niets anders op dan een heren parfum ‘op de gok’ te kopen. Of in elk geval, zonder dat je hem ooit hebt geroken. Online shoppen bij Luxplus.nl is op dit moment de veiligste en beste manier om aan een nieuw parfum te komen. Maar een juiste keuze maken lijkt dan nog wel tien keer zo lastig.

Gelukkig begrijpen de meeste webwinkels dit ook. Daarom wordt er in de omschrijving vaak een duidelijke beschrijving van de geur gegeven. Let hierbij met name op de verschillende geurfamilies. Om het voor mensen gemakkelijker te maken de juiste geur te vinden, heeft de parfumindustrie verschillende geurfamilies ontwikkeld. Zo weet je precies wat je van iedere geur kunt verwacht. Goede voorbeelden zijn houtsoorten, oriëntaalse geuren of kruidige parfums.

Het is slim om na te gaan welk parfum je al eens eerder hebt gebruikt. Als je deze heel fijn vond en nu toch eens iets anders wilt, dan kan je op zoek gaan naar een ander soort parfum uit dezelfde geurfamilie. Dan weet je bijna zeker dat het parfum ook zeker in de smaak zal vallen.

Parfum ruikt bij iedere man anders


Het is een groot misverstand dat het parfum wat bij een goede vriend zo lekker ruikt, bij jou ook heerlijk zal zijn. In de meeste gevallen is juist het tegenovergestelde waar en kom je van een koude kermis thuis. Bedenk goed dat het parfum zelf niet alleen de belangrijkste graadmeter is voor de geur die hij bij jou zal verspreiden. Het parfum komt ook zelf in contact met jouw huidsgeur en de pH-waarde van je huid. Zodra dit vermengt, zal er een totaal nieuwe geur ontstaan. Eentje die bij de één veel lekkerder kan ruiken dan bij de ander. Daarom is het belangrijk om nooit af te gaan op de geuren die je bij anderen ruikt, maar altijd zelf op zoek te gaan naar jouw perfecte geur.

Geef een reactie

Inline
Inline