EchtemannenMannenzaken

Hoe vergelijken mannen hun eigen auto met die van hun vrienden?

De auto is door de jaren heen niet alleen een vervoermiddel geweest, maar ook een statussymbool. Meer dan twee derde van de Nederlanders is van mening dat het automerk waarin je rijdt iets zegt over je persoonlijkheid. Wist je dat er zelfs mensen zijn die tijdens een datinggesprek vragen welk type auto je rijdt? Opvallend is verder dat met name mannen op feestjes vaak met elkaar van gedachte wisselen over automerken. Als het er dan aankomt op de waarde van het eigen voertuig, kunnen er nog wel eens verhitte discussies ontstaan. Niet nodig, want via https://www.rdwdata.nl/ kun je dergelijke informatie zo opvragen. Dat voorkomt menig discussie en zorgt ervoor dat de sfeer op het feestje goed blijft!

De relatie met je auto

Hoe belangrijk een auto voor veel mannen is, blijkt uit een Brits onderzoek dat enkele jaren geleden werd gehouden. Maar liefst twintig procent van de mannen gaf toen aan meer te genieten van de auto dan van de eigen partner. Je zou dus echt kunnen stellen dat deze mannen een soort van relatie met hun auto hebben. Ze geven het voertuig vaak ook een naam en zorgen ervoor dat de auto altijd in perfecte conditie is. Dat een auto veel zegt over je persoonlijkheid, betoogt ook Erwin Wijman, de auteur van het boek ‘Wat je rijdt ben je zelf’, waarin hij stelt dat men de auto kiest op basis van de eigen omgeving.

In de pas lopen

Hoe was het ook alweer? Een auto moet volgens sommige mannen mooier zijn dan die van de buurman, maar juist weer niet mooier dan die van de baas. Het is dus een kwestie van in de pas lopen en proberen niet te veel uit de toon te vallen. Door de zogenoemde kentekencheck auto te doen, kun je erachter komen wat de waarde van een auto is. Op die manier weet je dus binnen je eigen vriendenclub al snel wie de duurste auto heeft en of je zelf nog serieus genomen wordt op dat gebied.

Kanttekeningen

Toch valt op dat laatste nog wel wat af te dingen. Sommigen menen dat een auto slechts door onzekere mensen beschouwd wordt als statussymbool. Anderen stellen dat de auto onder invloed van de milieudiscussie zijn functie als statussymbool verliest. Voorlopig worden echter op feestjes nog altijd heel wat gesprekken over auto’s en hun waarde gevoerd.

Geef een reactie

Inline
Inline