EchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

Hoe richt je de perfecte jongenskamer met gameruimte in?

Bijna iedere man en jongen droomt van een eigen gameruimte. Je kan jouw zoon dan ook vast geen groter plezier doen dan met een stoere jongenskamer en extra gameruimte! En stiekem papa ook niet. Want misschien, als je heel lief bent, mag je soms ook wel eens van deze ruimte gebruik maken. Maar hoe richt je een stoere jongenskamer met gameruimte in? Waar moet je rekening mee houden en welke elementen mogen zeker niet ontbreken? Wij zetten het voor jou op een rijtje.

Zorg voor voldoende ruimte

Het maakt eigenlijk niet uit waar je zoon de kamer voor gebruikt. Of hij nu lekker wil gamen op zijn gameconsole of spellen spelen online helemaal het einde vindt. Voldoende ruimte is essentieel. Hoewel hij tijdens het gamen waarschijnlijk stil zal zitten, betekent dit niet dat een krappe ruimte voldoende is. Kies daarom indien mogelijk voor een ruim bureau en comfortabele zithoek. Op deze manier beschikt hij altijd over voldoende bewegingsruimte voor de ultieme gamebelevenis.


Investeer in een ergonomische bureaustoel, zodat hij altijd in de juiste houding zit. Zo voorkom je fysieke ongemakken. Neem je zoon mee bij het uitzoeken van het juiste meubilair. Zo kan hij verschillende meubels uitproberen en weet je zeker dat deze perfect aansluiten op zijn lichaam. Houd ook rekening met de toekomst. Verstelbare meubels zijn daarom uitstekend geschikt. Zo zit hij altijd lekker tijdens het gamen, zelfs na een enorme groeispurt.

Laat je zoon zelf decoreren

Wil je dat je zoon optimaal kan genieten van zijn kamer? Geef hem dan zelf de mogelijkheid om de kamer te decoreren en in te richten. Neem zijn ideeën mee of laat hem zelf spulletjes uitzoeken in de winkel. Zo creëer je een persoonlijke en fijne kamer, waar hij volledig tot rust kan komen en zijn hobby’s optimaal kan beoefenen. Wanneer je hem de vrijheid geeft, maakt dat het spelen van videogames een stuk leuker.

Goed lichtplan

Hoewel verlichting in iedere ruimte van essentieel belang is, geldt dit nog veel meer voor een stoere jongenskamer met gameruimte. Tijdens het spelen van online spelletjes of videogames krijgen de ogen het immers zwaar te verduren. Goede verlichting helpt de ogen tot rust te komen en de intensiteit te verminderen. Zo kan je als ouder een gezonde omgeving waarborgen.

Weet je niet precies welke lampen geschikt zijn? Neem dan contact op met de specialisten in een bouwwinkel. Zij kunnen voor jou een lichtplan op maat maken, waardoor je altijd over de juiste verlichting beschikt.

Variatie

Bij een gameroom denken veel mensen direct aan videospelletjes. Maar dat hoeft natuurlijk niet direct zo te zijn. Ook online spelletjes spelen, bordspellen of andere leuke activiteiten passen prima thuis in een gameroom. Geef je kind daarom duidelijk de keuze tussen verschillende activiteiten en richt de kamer hierop in. Door voldoende variatie in de kamer aan te brengen, zal hij zich geen moment vervelen. Dit geeft hem bovendien de mogelijkheid om zijn creativiteit de vrije loop te laten. Iets wat, zeker voor kinderen, natuurlijk ontzettend belangrijk is.

Bovenstaande tips helpen jou zeker bij het inrichten van een fijne gameruimte voor jouw zoon. Neem zijn ideeën mee in het ontwerp en ga samen aan de slag. Zo realiseer je een persoonlijke en fijne speelruimte waar hij jarenlang plezier van zal hebben.

 

Geef een reactie

Inline
Inline