EchtemannenMannenzaken

Hoe maak jij jouw lounge set het best klaar voor de winter?

Een lounge set is in de meeste tuinen, samen met de BBQ, het pronkstuk van de ruimte. De meeste lounge sets zijn zeker niet goedkoop en daarom is het van belang dat er zuinig mee omgegaan wordt. Rond oktober is het weer in Nederland in de meeste gevallen niet meer mooi genoeg om nog lekker op de loungestoel tuin te genieten van het zonnetje. Vandaar dat oktober de perfecte maand is om jouw lounge set winterklaar te maken. De winterse weersomstandigheden waar we rond december, januari en februari mee te maken krijgen, hebben namelijk geen positieve invloed op jouw prachtige lounge meubels. Zorg ervoor dat jouw lounge set volledig winterklaar is en voorkom vroegtijdige slijtage!

Het reinigen van de lounge set

Wanneer de temperaturen beginnen te dalen komen de materialen van de lounge set onder spanning te staan. Dit geldt met name voor lounge sets die van kunststof of natuurlijke materialen zijn gemaakt. Deze materialen zullen niet alleen aangetast worden door eventuele vorst, hagel en sneeuw, maar na verloop van tijd ook door groene aanslag en algvorming. Voordat je jouw lounge set goed in kunt pakken voor de winter, is het handig om deze eerst grondig te reinigen. Het is hierbij zeer van belang geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, deze werken namelijk in veel gevallen juist averechts en zullen jouw tuinmeubels flink aantasten. Ook de standaard, minder agressieve, schoonmaakmiddelen zullen geen goede invloed op jouw tuinmeubels hebben. In veel gevallen zullen de meubels namelijk verkleuren wanneer je ze op deze manier zal reinigen. De beste optie is om met een emmer lauw water de loungestoel in jouw tuin schoon te schrobben, waardoor het vuil vanzelf zal verdwijnen. Deze methode geldt voor alle tuinsets die gemaakt zijn van synthetische materialen, RVS, hout en aluminium.

Jouw lounge set goed onderhouden

Het regelmatig uitvoeren van onderhoud is van belang om de kwaliteit en levensduur van jouw lounge set te kunnen waarborgen. Met name tuinmeubels die (deels) gemaakt zijn van hout vragen om regelmatig onderhoud. Zo dienen deze herhaaldelijk te worden voorzien van onderhoudsolie, zodat de kleur van het hout mooi zal blijven en de vuilafstotende werking wordt gewaarborgd. Geef je de voorkeur aan het laten vergrijzen van het hardhout? In dat geval dien je slechts beschermingsmiddelen toe te brengen, zodat het hout te allen tijde in een goede staat zal blijven.

Ultieme bescherming voor jouw loungestoel in de tuin

Wanneer jouw tuinmeubels zijn voorzien van een grondige reiniging en onderhoud, zijn deze klaar om te worden opgeborgen voor de winter. Veel huishoudens hebben geen schuur of garage tot beschikking waar de meubels gemakkelijk in opgeborgen worden. Bespaar jezelf een hoop ruimte in het geval dat je dit wel hebt en schaf een goede hoes aan! Deze hoes zal jouw loungestoel in de tuin beschermen tegen alle negatieve effecten die het winterse weer kan veroorzaken. Ook wanneer jouw lounge set is voorzien van extreem hoge kwaliteit weerbestendige kussens zal bij blootstelling aan vorst, sneeuw en hagel de kwaliteit afnemen doordat het vuil zich na verloop van tijd aan de stof hecht. Een hoes zal al deze problemen gemakkelijk voorkomen en ervoor zorgen dat jij jouw lounge set in de lente snel en eenvoudig weer tevoorschijn kan toveren. Zorg bij het uitkiezen van een goede hoes wel dat je de juiste maat koopt. Een te grote hoes zal namelijk snel wegwaaien en een te kleine hoes past gewoonweg niet. Ga voor een ruime hoes die alle meubels goed zal beschermen. Om te voorkomen dat deze wegwaait wordt aangeraden om de hoes aan de onderkant vast te zetten met speciale bijgeleverde gespen.

Geef een reactie

Inline
Inline