EchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

Hoe maak je langer gebruik van je smartphone?

 De smartphone is nu al een paar jaar in ons leven en we kunnen eigenlijk niet meer zonder. We maken er dagelijks gebruik van, maar er is één nadeel en dat is de batterijduur. Doordat we de smartphone zoveel gebruiken gaat de accu vaak vrij snel leeg. Wij hebben een paar handige tips voor je verzameld om langer gebruik te maken van de batterij van je smartphone.

Zet de schermhelderheid lager

Het is natuurlijk niet zo vreemd dat de schermhelderheid flink wat stroom vreet. Bij de meeste smartphones verbruikt het beeldscherm de meeste energie. Vooral bij de smartphones met een extra groot beeldscherm. Door de schermhelderheid te verlagen bespaar je flink wat stroom en gaat je accu langer mee.

schermhelderheid lager telefoon

Schakel bepaalde functies standaard uit

Er zijn een aantal functies waarmee de batterij van je smartphone super snel leeg kan lopen. Dit zijn wifi, GPS en Bluetooth. Dit is ook de reden waarom je batterij zo snel leeg is als je gebruik maakt van Google Maps. Als je geen gebruik maakt van deze functies, dan kan je ze beter uitzetten. Zet de functies alleen aan als je er wel gebruik van maakt.

Maak gebruik van een externe batterij

Ga je een roadtrip maken en wil je via Spotify naar je favoriete muziek luisteren en navigeren via Google Maps? De kans dat je batterij leeg is voor je op je bestemming bent is vrij groot. Met externe batterijen en opladers kan je telefoon tussendoor opladen. Je kan je telefoon ook standaard aan de externe batterij hangen.

externe batterij

Autolader voor onderweg

Is jouw auto nog niet zo luxe dat hij over een USB of USB C aansluiting beschikt? Je kan gebruik maken van een speciale autolader onderweg. Deze oplader kan je aansluiten op je 12 Volt aansluiting in je auto. Als je er ook nog een houder bij besteld kan je nog beter op de weg letten en tegelijkertijd navigeren.

Automatisch berichten ophalen uitzetten

Terwijl je telefoon niet gebruikt is hij op de achtergrond constant bezig. Elke keer worden er mailtjes, Whatsapp berichten en Facebook meldingen opgehaald. Dit kost ongelofelijk veel stroom terwijl je het zelf niet doorhebt. In de instellingen is het mogelijk om dit uit te zetten. Je smartphone haalt zo niet meer langer automatisch berichten op.

Maak gebruik van de spaarstand

iPhone en Android hebben in de nieuwste software o.a. een spaarstand ontwikkeld. Door je smartphone hierin in te schakelen bespaar je tot wel 10% energie. Als je iPhone nog maar 20% accuduur heeft krijg je de vraag om de spaarstand te gebruiken. Het voordeel is dat je mobiele internet gewoon verbonden blijft, maar bijvoorbeeld de processor minder snel werkt en je beeldscherm minder licht geeft. Je accu gaat daardoor langer mee en je hoeft geen berichten te missen.

Zorg ervoor dat je navigatie apps goed afsluit

Als je op je bestemming aangekomen bent is het slim om de navigatie app echt volledig af te sluiten. Vaak swipen we de app alleen weg, maar daardoor blijft hij op de achtergrond actief en data ophalen. Dit kost ongelofelijk veel energie. Zorg er dus voor dat je navigatie apps altijd volledig handmatig afsluit. We hebben het hierbij uiteraard ook over Google Maps.

 

Geef een reactie

Inline
Inline