AlgemeenEchtemannen

Hoe kun je het beste een steak klaar maken?

Er zijn veel mensen die het heerlijk vinden om een steak te eten. Dit is niet zo gek, want een steak is ook heerlijk om te eten als avondmaaltijd. Er zijn een aantal verschillende manieren waarop je een steak klaar kan maken. De ene vindt de ene manier het fijnste om te doen en de ander vindt een andere manier weer fijner. 

Sous vide

Sous vide is onder de meeste mensen een niet al te bekende term. Echter is het best gemakkelijk uit te leggen hoe het werkt. Op het moment dat je een steak sous vide klaarmaakt, stop je deze in een vacuüm afgesloten plastic zak om deze vervolgens tot een temperatuur tussen de 50 en de 70 graden te verwarmen. 

Het sous vide klaar maken van een steak zorgt er voor dat deze overal even gaar is. Zo heb je niet het gevaar dat je steak nog rauw van binnen is terwijl deze aan de buitenkant kapot gebakken is. Hierdoor krijg je een lekkerdere smaak in het vlees en zorg je er voor dat de structuur van het vlees ook altijd goed blijft. 

Als je dat lekker vindt, kun je er na het sous vide klaar maken van een steak ook deze nog knapperig van buiten maken. Dit houdt in dat je deze ook nog een tijdje bakt in een gloeiend hete pan. Dit zorgt voor een lekker knapperig laagje om de steak heen en een heerlijk malse en gare binnenkant. Dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent als je een steak wilt eten. 

Sous vide is voor de meeste soorten steaks handig om te gebruiken. Echter zijn er soorten steaks die ook op een andere manier goed klaar te maken zijn. Sous vide is vooral erg geschikt voor stukken vlees die erg dik gesneden zijn. Zo worden deze op een even manier gaar. 

Steak op een barbecue klaar maken

Het lekkerste wat je kunt doen met een stuk vlees is deze natuurlijk op de barbecue klaar maken. Dit komt omdat er heerlijke extra smaken in het vlees terecht komen. Echter is het wel belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden als je vlees op deze manier klaar maakt. 

Als je het hebt over een lekkere steak, zul je waarschijnlijk al snel denken aan een ribeye. Dit is een heerlijk stuk mals vlees dat heerlijk smaakt als je het goed klaar maakt. 

Op het moment dat je een ribeye op de barbecue legt, is het belangrijk om er voor te zorgen dat deze wel gaar is. Als deze niet gaar is, heb je namelijk al snel het gevaar dat deze minder lekker smaakt. De kerntemperatuur ribeye meten kan daarom verstandig zijn om te doen. Op die manier weet je namelijk zeker of je je stukje vlees wel op de goede manier klaar hebt gemaakt. Dat is namelijk erg prettig om te weten voordat je je mes er in gaat steken. Zo krijg je een heerlijke binnenkant.

Geef een reactie

Inline
Inline