EchtemannenMannenzaken

Hoe kun je een eetkamer het beste inrichten?

Soms ben je toe aan iets nieuws. Een mens heeft nu eenmaal verandering nodig in zijn of haar leven. Wie denkt dat alleen vrouwen een woning efficiënt en smaakvol kunnen inrichten, heeft het mis. Hoewel het vaak de vrouw is die graag creatief bezig is in huis, kan een man wel degelijk een ruimte smaakvol inrichten. Ga je binnenkort je eetkamer opnieuw inrichten? Dan ga je waarschijnlijk ook een nieuwe eettafel en eetkamerstoelen kopen. Weet je echter niet zo goed hoe je je eetkamer graag wilt gaan inrichten? Lees dan snel verder en kom erachter hoe je je eetkamer het beste kunt inrichten.

Bepaal de functionaliteit van de eetkamer

Allereerst dien je te kijken naar de functionaliteit van de eetkamer. Het ligt natuurlijk voor de hand om meteen te bepalen dat een eetkamer als functie eten heeft. Hoewel dit in veel gevallen ook zo is, komt het steeds vaker voor dat een eetkamer meerdere functies heeft. Naast het gezamenlijke avondeten met het gezin, kan een eetkamer overdag bijvoorbeeld als werkplek dienen. Wanneer dit het geval is, is het raadzaam om comfortabele stoelen aan te schaffen. Wanneer je de eetkamer vaak gebruikt, dient het meubilair functioneel te zijn. Denk hierbij aan comfort maar ook aan meubels die weinig onderhoud vergen en gemakkelijk schoon te houden zijn.

Houd rekening met de grootte

Een factor die nauw samenhangt met de zojuist besproken functionaliteit van de ruimte, is de grootte. Wat zijn de precieze afmetingen van je eetkamer? Dit is belangrijk om te weten, aangezien dit van grote invloed is op de uiteindelijke inrichting. Heb je bijvoorbeeld een eetkamer die erg groot is? Dan kun je beter niet kiezen voor een kleine tafel, want hierdoor zal de ruimte erg kil en koud overkomen. Een grote tafel in een kleine eetkamer daarentegen is ook geen goede combinatie. De ruimte zal dan te vol en krap aanvoelen. Het is bovendien ook belangrijk om ruimte rondom het meubilair vrij te laten, zodat er altijd een goede doorloop mogelijk is. Wanneer je een grote eetkamer hebt, kun je deze natuurlijk ook met andere meubelstukken aankleden. Denk hierbij aan een buffetkast of een dressoir. Ook gordijnen en vloerkleden zullen een grote ruimte mooi aankleden.

Houd rekening met de grootte

Zorg voor functionele meubels en verlichting

Heb je de functionaliteit en de grootte van je eetkamer bepaald? Dan ben je al een heel eind! Dit zijn in principe voorbereidende stappen. Zodra je precies voor ogen hebt waarvoor je eetkamer moet dienen en hoeveel ruimte je hiervoor hebt, kun je pas echt overgaan tot het inrichten van je eetkamer. Hierbij draait het vooral om je eigen persoonlijke voorkeuren, in combinatie met de functionaliteit uiteraard. Wanneer je een grote eetkamer hebt, kun je er zelfs voor kiezen om deze in kleinere ruimtes op te delen. Dit kun je eenvoudig bereiken door middel van vloerkleden of zelfs een scheidingswand. Een mooie accentwand als eyecatcher is ook een aanrader in een grote ruimte. Vergeet vooral de verlichting niet. Kroonluchters, hanglampen, kandelaren, vloerlampen… verlichting is er in alle soorten en vormen. Kies verlichting die jij mooi vindt, en zorg ervoor dat je deze ook kunt dimmen. Goede, functionele velrichting in de eetkamer is essentieel, zeker wanneer je de ruimte ook als thuiskantoor gebruikt.

 

 

 

Geef een reactie

Inline
Inline