EchtemannenMannenzaken

Hoe kom ik de winter door?

Na een zomer vol met weerrecords vanwege hoge temperaturen en droogte, heeft de zon plaats gemaakt voor regen. Daarmee lijkt de winter ineens snel dichterbij te komen. Niet iets waar we vaak naar uitkijken, maar er zijn een aantal dingen die de winter een stuk aangenamer maken. Hoe kom ik de winter door? Hieronder een aantal tips.

Tijd met familie doorbrengen

De winter is voor mij een periode waarin familie voorop staat. Dit komt natuurlijk door de feestdagen, maar ook omdat de kou mensen bij elkaar brengt om gezellige avonden te beleven. Niemand zit er op te wachten om deze periode alleen door te brengen. Zo zien we vaak dat het gourmetstel onder uit de kast getrokken wordt om lang te tafelen, spelletjes worden gespeeld en er wordt bijgepraat onder het genot van een bakje koffie of thee.

Gourmetstel

Houtkachel aanzetten

Daarnaast is het heerlijk om het hout in de houtkachel aan te steken en te genieten van de dansende vlammen. Het knisperende vuur, de lucht van verbrand hout en de warmte die van de haard af komt. Een beter gevoel bestaat haast niet.

Kaarsen

In de wintertijd is het extra belangrijk om gezellig te maken in huis. Naast een kachel dragen ook kaarsen erg bij aan een fijne sfeer. Kaarsen kunnen op verschillende plekken in de woning worden geplaatst. Denk hierbij aan de woonkamer en de slaapkamer maar we komen ze ook steeds vaker tegen op het toilet of in de badkamer. Daarnaast zijn kaarsen in enorm veel vormen, maten en kleuren te verkrijgen. Speel een beetje met de verschillende mogelijkheden en je zal zien dat je al snel klaar bent voor de donkere dagen.

kaarsen winter

Wandelen

Ondanks dat het vaak koud is in de winter zijn er ook veel dagen die uitnodigen om naar buiten te gaan. Wanneer de zon schijnt , het windstil is en er sneeuw ligt dan is de natuur op zijn mooist. Trommel je vriendinnen bij elkaar en ga voor een lekkere lange wandeling. Wellicht dat je onderweg nog een leuk koffietentje tegenkomt om op te warmen en ook het meenemen van een camera zal je niet betreuren.

wandelen winter

Kortom, de winter is zo slecht nog niet. Blijf in beweging, nodig mensen uit en laat je niet isoleren en kruip bij de haard. Je zal zien dat je (bijna) de gezelligste periode van het jaar zal beleven.

Geef een reactie

Inline
Inline