Algemeen

Hoe kan ik overmatig zweten tegengaan?

Iedereen zweet, en niemand kan er iets aan doen. Toch zweten sommigen meer dan anderen. Hoe erg je zweet, heeft natuurlijk te maken met de activiteiten die jij uitvoert: wanneer je een hele dag actief beweegt zal je meer zweten dan wanneer jij een hele dag rustig kan zitten. Zweten is een manier van het lichaam om warmte af te voeren, en zorgt ervoor dat jouw lichaam niet oververhit. Sommige mensen zweten overmatig; dit kan zichtbaar zijn op shirts, en kan ook een onaangename geur met zich meebrengen. In deze blog lees jij drie tips over hoe jij overmatig zweten kan tegen gaan.

1. Je lichaam ontharen

Als jij last hebt van overmatig zweet, is het belangrijk om na te gaan of je lichaam goed onthaard is. Als jij een erg behaard lichaam hebt, is het voor bacteriën makkelijker een onaangename geur te verspreiden. Zodra jij deze haren verwijdert, maak je dit voor de bacteriën een stuk moeilijker. Meer haar staat vaak gelijk aan meer zweten, dus is in sommige plekken een scheerbeurt zeker niet verkeerd.

2. Drink geen cafeïne en alcohol

Wanneer jij cafeïne of alcohol drinkt, zorgen deze stoffen ervoor dat je hart sneller gaat kloppen. Aangezien je hartslag dan omhoog schiet, begin jij meer te zweten, aangezien jouw lichaam de warmte kwijt wil. Om deze reden is het ook aangeraden om water te drinken. Water zorgt ervoor dat jouw lichaamstemperatuur goed op peil blijft, waardoor het lichaam minder hard hoeft te werken om de warmte kwijt te raken. 

3. Weet welke deodorant jij gebruikt

Om overmatig zweten tegen te gaan, is het belangrijk om anti-transpirant deodorant te gebruiken. Het gebruik van deodorant geeft niet alleen een prettige geur af, het pakt de zweet aan vanaf het begin. Je krijgt het optimale resultaat van deodorant als je het elke dag gebruikt. Ook is het belangrijk dat jouw lichaam volledig droog is wanneer jij het opspuit, en is het aangeraden om eerst de deodorant op te spuiten, en daarna pas jouw shirt of trui aan te trekken.

Meer informatie

Wil jij meer weten over overmatig zweten? Neem dan eens een kijkje op de website van Marco van Coevorden. Van Coevorden is een dermatoloog, die zich specificeert in zweet. Op zijn website kun je veel extra informatie vinden over verschillende huidaandoeningen, en hoe je deze het best kan behandelen.  

Geef een reactie

Inline
Inline