EchtemannenMannenzaken

Hoe creëer je de perfecte mancave in jouw tuinhuis?

Een mancave geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Hier kan je even ontsnappen van de drukte van de alledaagse dag. Ben jij op zoek naar een plek om jouw hobby’s uit te oefenen? Of een ruimte waar je even alle stress los kunt laten? Dan is het tijd om hier een speciale ruimte voor vrij te maken. Helaas is dit niet in iedere woning mogelijk. Gelukkig bestaan mancaves in alle soorten en maten en is er altijd wel een passende oplossing te vinden. Een schuur, tuinhuis of zelfs blokhut wordt bijvoorbeeld steeds vaker gebruikt om deze ruimte te realiseren. Voordat je het brede assortiment van blokhutten onder de loep neemt is het echter wel belangrijk dat je weet hoe je deze omtovert tot een mancave. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Lees dan snel verder en ontdek de verschillende mogelijkheden.

Waarom een blokhut of tuinhuis gebruiken als mancave?

De tuin is de ideale plek om een mancave te vestigen. Of je nu een blokhut of tuinhuis inzet om jouw droom te realiseren, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het grootste voordeel is dat deze plek geheel afgescheiden is van het huis. Hierdoor zal je minder snel gestoord worden door geluiden binnenshuis en zal je tevens zelf ook geen geluidsoverlast veroorzaken. Daarnaast geniet je natuurlijk van een hoge mate van privacy, iets wat je in je eigen woning minder snel treft.

Bovendien is er niet in iedere woning een vrije ruimte te realiseren. Als er al een lege slaapkamer of zolder aanwezig is, zal deze zelden genoeg vierkante meters bevatten om jouw droom te realiseren. In een blokhut of tuinhuis vind je alle ruimte die je nodig hebt om jouw hobby te beoefenen of gewoon lekker van alle rust te genieten. Bovendien beschikt een blokhut ook nog eens over een geweldige luxe uitstraling, waardoor deze dé sfeermaker in jouw tuin kan zijn.

Waarom een blokhut of tuinhuis gebruiken als mancave

Waar wordt een mancave voor gebruikt?

Een mancave kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Wanneer je beschikt over de luxe van een eigen ruimte zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij zetten een aantal mancave ideeën voor jou op een rijtje:

  • Gameroom: het is voor veel mannen de ultieme droom om over een eigen gameroom te beschikken. Inclusief een geweldige geluidsinstallatie, flatscreen tv en je favoriete games. Een tuinhuis of blokhut is prima in te richten tot gameroom. Zorg er echter wel voor dat je de ruime blokhut voorziet van een elektriciteitsaansluiting. Hierdoor ben je niet alleen in staat om je hobby te beoefenen, maar ook om eventueel een mini koelkast te plaatsen. Hierdoor beschik je altijd over een koel drankje, waardoor je heel wat uren kunt verslijten in deze ruimte.
  • Fitnessruimte: heb je geen tijd en/of zin om iedere dag naar de sportschool te gaan? Maar mis je het wel om sportief bezig te zijn? Ook dan biedt een mancave de oplossing. Deze kan je geheel naar eigen wens als fitnessruimte indelen. Plaats een hometrainer, halterbank of verschillende gewichten om aan je lichaam te werken. Je zal merken dat een uurtje in je eigen fitnessruimte wonderen doet om stress te verlichten. Bovendien is het ook nog eens heel goed voor de gezondheid.
  • Kantoorruimte: de mancave kan ook gebruikt worden als kantoorruimte. Dit klinkt misschien een beetje saai, maar het zal je verbazen hoeveel voordelen het kan opleveren om buitenshuis te werken. Zeker als zzp’er zal je merken dat werken in huis vaak lastig is. Je wordt al snel gestoord door de mensen en dingen om je heen. Dankzij een eigen mancave in jouw tuinhuis of blokhut, geniet je van volkomen stilte en privacy om je werkzaamheden te verrichten.

Geef een reactie

Inline
Inline