EchtemannenMannenzaken

Hoe behoud je volume in je haren?

Ben jij ook vaak jaloers op mensen met een grote bos volume van haar op hun hoofd? Begrijpelijk. Het kan namelijk heel irritant zijn wanneer jouw haard slap en futloos is. Volume van het haar zorgt tevens voor veel uitstraling en een sprekender gezicht. Vaak wordt er gedacht dat volume van het haar iets is wat je hebt meegekregen of niet. Toch is dat zeker niet het geval. Volume kan namelijk makkelijk worden behouden door een paar simpele trucjes en kwalitatieve producten, zoals Keune shampoo.

Het wassen van je haar

Het wassen van je haar is een essentieel element dat ervoor zorgt dat je juist wel of geen volume hebt in het haar. Hoe vaker jij je haar wast, hoe dunner het namelijk wordt. Tevens is het belangrijk dat het haar goed uitgespoeld wordt. Er moeten namelijk geen resten of residu achterblijven. Deze zorgen ervoor dat je haar namelijk inzakt.

Het föhnen van je haar

Vocht zorgt ervoor dat je haar inzakt. Wanneer je na het douchen wat spray of mousse in je haar hebt gedaan, is het goed om je haar even kort te föhnen. Zolang het meeste vocht uit het haar is, zal het in ieder geval niet uitzakken en neemt het stylingproduct zich het beste op in je haar.

Hetzelfde kapsel

Het is natuurlijk oud en vertrouwd om hetzelfde kapsel te hebben. Velen lopen vaak wel tientallen jaren met hetzelfde kapsel rond. Een nieuw kapsel kan namelijk een risico zijn. Toch zorgt dit kapsel ervoor dat je meer volume krijgt. Het haar went namelijk aan een bepaald kapsel waardoor het kan inzakken en slap wordt. Probeer daarom eens te variëren met kapsels. Het kan al door een paar kleine aanpassingen.

Het aanschaffen van de juiste producten

Veel mensen gebruiken altijd verschillende producten van verschillende merken. Dit zorgt ervoor dat je haar van slag raakt. Gebruik overigens ook niet teveel van een bepaald product. ‘Less is more’ toch? Daarnaast is het belangrijk om producten te kopen die van kwaliteit zijn. Denk hierbij aan een L’oreal Shampoo. Deze kwalitatieve producten hebben namelijk precies de juiste ingrediënten die het haar nodig heeft. Gebruik daarnaast ook een reeks van dezelfde producten van hetzelfde merk in plaats van elk product een ander merk. Zo weet jouw haar waar het aan moet wennen.

Geef een reactie

Inline
Inline