EchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

Hoe abonnementsservices jouw budget langzaam schaden?

Het is zo eenvoudig om je aan te melden, maar nog gemakkelijker om die terugkerende kosten op jouw creditcard te vergeten.

We leven in een tijdperk van gemak. Boodschappen verschijnen met een klik op de knop voor de deur, je zit nooit zonder tv-opties en de meeste van onze klusjes worden gedaan door machines. Een manier waarop de meesten van ons ons leven nog gemakkelijker en aangenamer maken, is door je te abonneren op onze favoriete services. Een prijzig kabelpakket vervang je door een Hulu abonnement. Je kunt stoppen met het opraken van benodigdheden zoals scheerapparaten door je in te schrijven voor een scheermesjes e-mailmarketing mail. En je kunt leuke verrassingen thuisbezorgd krijgen met maandelijkse abonnements boxen die aansluiten bij jouw interesses. We leven in het tijdperk van het abonnementsmodel en het heeft veel voordelen.

Deze maandelijkse abonnementsdiensten hebben echter hun nadelen. Eens per maand, kwartaal of jaar, afhankelijk van het abonnement, wordt jouw creditcard belast en het is vrij gemakkelijk om die kosten te vergeten. Hoe leuk en nuttig abonnementsdiensten ook kunnen zijn, onnodige abonnementen kunnen ook nadelig zijn voor jouw budget of gezinsbudget.

Hoe beheer je jouw maandelijkse abonnementen?

In veel gevallen realiseer je je misschien dat je ongewenste abonnementen wilt opzeggen, wat een snelle manier kan zijn om de budget kosten te verlagen. KWF opzeggen of een Playstation store abonnement opzeggen. Het kan een uitdaging zijn om erachter te komen hoe je ongewenste abonnementen kunt annuleren, omdat deze bedrijven de neiging hebben om het proces ingewikkeld te willen maken, zodat je het annuleren opgeeft of uitstelt, maar het is de moeite waard om door te zetten als je echt niet langer voor de service wilt betalen. Als je geabonneerd wilt blijven op al je huidige abonnementen, is dat prima, zolang je er bovenop blijft zitten en ze geen financiële last worden.

Een derde van de Nederlanders beoordeelt hun abonnementsdiensten niet regelmatig en houdt niet bij hoeveel ze eraan uitgeven volgens 2020-onderzoek van PurePoint® Financial. In sommige gevallen willen deze consumenten misschien annuleren, maar omdat ze ‘ Door hun abonnementen bij te houden, drukken ze daardoor hun budgetten. PurePoint Financial ontdekte ook dat een op de vijf consumenten zijn maandbudget overschreed omdat ze vergaten een abonnement op te zeggen, waarbij 10% hun spaargeld moest gebruiken om de kosten te dekken van een abonnement dat ze vergeten waren op te zeggen.

Om jouw abonnementen bij te houden, volgen hier 2 tips die je kunt gebruiken om ze gemakkelijker te beheren.

  • Gebruik dezelfde kaart. Wanneer je je abonneert op een abonnementsservice, gebruik je altijd dezelfde creditcard. Zo zijn al je abonnementskosten overzichtelijk op één afschrift. Als je een creditcard hebt die je niet vaak gebruikt, maar wel actief wilt blijven, kan het handig zijn om abonnementsdiensten op die kaart te zetten. Je houdt de kaart actief en als je deze alleen gebruikt voor terugkerende kosten, kun je eenvoudig bekijken wat je elke maand betaalt voor al deze services.
  • Synchroniseer jouw kosten. Indien mogelijk kan het handig zijn om jouw factuurdatums te synchroniseren. Als jouw abonnementsservices je factureringsdatum laten kiezen, pas je je factureringsdatums aan zodat ze allemaal tegelijkertijd worden gefactureerd (als dit mogelijk is voor jouw budget). Op die manier is het gemakkelijk om te weten op welke datum je ongewenste services moet annuleren en het zal gemakkelijker zijn om te onthoudenwanneer je eventuele gratis proefversies die ten einde lopen, moet annuleren.

Geef een reactie

Inline
Inline