EchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

Het water op in stijl!

Bootvlaggetjes, zichtbaar en leuk

Goed zichtbaar zijn op het water is niet alleen belangrijk, maar het is ook nog eens ontzettend leuk. Sfeer en kleur brengen vrolijkheid met zich mee, en op het water ziet het er altijd leuk uit. Vlaggen op boten hebben niet alleen iets feestelijks, maar ze geven ook duidelijk iets aan. Meestal worden er landsvlaggen of provincievlaggen gevoerd, maar zelf een vlag voor op de boot laten bedrukken is tegenwoordig ook een leuke mogelijkheid. Of het nu om de naam van de boot gaat of een afbeelding. Met de huidige apparatuur is het mogelijk om van alles op een vlag voor op de boot te laten drukken.

Eigen ontwerp bootvlag

Aan een eigen ontwerp vlag voor op de boot kan veel plezier worden beleefd. Het geeft weer een andere dimensie aan over water bewegen. In stijl het water op met een bedrukte vlag met het familiewapen, een leuke foto van de hond of iets anders, er zijn vele mogelijkheden. Bootvlaggetjes zijn altijd veel gebruikt, om een signaal af te geven wie er aan boord zijn. Niet alleen piraten maakten zich herkenbaar met een vlag, maar ook koningen en keizers hebben zo hun eigen vlaggen.

Vlaggenmateriaal, oud en nieuw

Ook in geschiedenis van het vlaggendoek hebben er heel wat ontwikkelingen plaatsgevonden. Waar vroeger katoen de enige mogelijkheid was, is er inmiddels oersterk, UV bestendig polyester vlaggendoek op de markt. Het polyester vlaggendoek kan gemakkelijk bedrukt worden en is zeer slijtvast. Op het water zijn wind en vocht factoren die van invloed zijn op de levensduur van een vlag. Het zogenaamde polyglans vlaggendoek is inmiddels voor vlaggen een veelgebruikt, oersterk materiaal.

Recht- of puntformaat bootvlag

Het geweven polyester vlaggendoek kan via zeefdruk worden bedrukt. En daarom is het mogelijk om elke print op een vlag te laten drukken. Of het nu om een kreet of een foto gaat, het moderne vlaggenmateriaal leent er zich uitstekend voor. Zowel in een recht formaat, als in een puntformaat kunnen vlaggen worden bedrukt. Op een recht formaat vlag is het bedrukbare oppervlak natuurlijk wel groter. Een passende vlaggenstok en vlaggenstokhouder mogen natuurlijk niet worden vergeten.

Vlaggenprotocol

Er zijn zeker regels om te mogen vlaggen aan boord van een schip. De vlaggen mogen alleen uit wanneer de bemanning aan boord is. En de afmeting van de vlag moet minstens zes procent van de lengte van de boot zijn. Wanneer de vlag naar beneden hangt, mag de vlag het water niet raken. Landsvlaggen voor op de boot zijn leuk en geven een beetje kleur op het water. Maar een eigen ontwerp op een vlag moet ook weer niet te klein worden uitgevoerd, want anders kan niemand goed zien wat erop staat. Ook voor vlaggenstokken zijn er regels, want zo hebben boten met een ronde bodem een bijvoorbeeld een kromme vlaggenstok.

Bootvlaggetjes, één groot feest

De sfeer op het water kan enorm goed zijn. Of er nu daadwerkelijk een feest is of niet, er wordt heel wat afgezwaaid naar elkaar. Er heerst een bepaalde gemoedelijkheid, omdat iedereen toch lekker aan het ontspannen is. Seinvlaggen worden in de pleziervaart niet echt gebruikt, maar landsvlaggen, provincievlaggen en themavlaggen weer wel. Bedrijfsnamen, logo’s en familiewapens kunnen prima op bootvlaggen worden bedrukt.

Vlaggen voor op de boot en bijpassende vlaggenstokken zijn een hele oude wereld op zich. Vlaggenmakerijen hebben hun handen vol aan het maken van de vele soorten vlaggen die er bestaan, en inmiddels is het zelf laten bedrukken van bootvlaggen daar ook bijgekomen.

Geef een reactie

Inline
Inline