EchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

Het verbeteren van je relatie: hoe dan?

Een relatie brengt vaak z’n ups en downs met zich mee. Soms ben je heel blij met elkaar en soms kan je hem of haar achter het behang plakken. Als je de afgelopen jaren heel gelukkig bent geweest met je partner en je wilt het graag zo houden óf zelfs verbeteren? Bekijk dit artikel.

Begin bij jezelf

Je leeft met elkaar, je houdt van elkaar, maar toch sluipt het er in: er is misschien geen ruzie, maar wel veel irritaties. Je zou je geliefde echt niet willen missen, maar het sprankelt niet meer. De eerste tip is: begin bij jezelf. Het is héél verleidelijk om in de rol van slachtoffer te kruipen. Maar dat leidt de aandacht af van je eigen rol en invloed binnen een relatie. En die invloed is groot. Soms heb je zelf niet eens meer door wat jouw aandeel is in het ‘mislukken’ van je relatie. Praat met elkaar en luister vooral. Vaak wil je tijdens een ruzie allebei zeggen wat je vervelend vindt en irriteert. Logisch, maar heb je nu ook gehoord wat je partner vervelend vindt? Óf heb je alleen maar gezegd wat jij wilde zeggen?

Samen ontspannen

Ontspanning is een belangrijk onderdeel in jullie drukke relatie. Tuurlijk lopen de ruzies en irritaties op in een sociaal zwaar leven. Als de aandacht gaat naar de kinderen, je werk, je hobby’s en vrienden. Waar blijft je partner in dit verhaal? Ga samen lekker ontspannen. Dan komt er plots een goed gesprek los. Of vertelt je partner wat hij voelde toen hij je ontmoette en de eerste jaren van jullie relatie. Maak eens een lijst met wat je allemaal verwacht van je partner. En bedenk wat het met je doet als deze hier niet aan voldoet of wil voldoen. Ga na welke invloed jouw reactie weer heeft op de relatie. Die is heel groot en vaak negatief. Probeer de relatie niet bij voorbaat al in te vullen door verwachtingen. Als het je lukt om die los te laten, komt er meer ruimte voor liefde en inspiratie. Het vlammetje brandt weer een beetje. Er is ruimte in je hoofd om uit te spreken wat je voelt en misschien om sorry te zeggen voor wat je de afgelopen tijd hebt verwaarloosd.

Complimenten en cadeautjes

Je dacht dat de complimenten en cadeaus alleen bestemd waren voor het begin van de relatie. Na een tijdje is daar geen geld meer voor en: ‘’hij/zij heeft toch alles al’’ is een vaak gehoord excuus. Niet is minder waar. Verras elkaar weer eens met een mooi cadeau of lieve woorden. Bekijk eens een website met chique Armani horloges of de kleurrijke sokken van Happy Socks. Kies voor een weekendje weg of ga lekker relaxen in een wellness.

Heel veel plezier!

Geef een reactie

Inline
Inline