Echtemannen

Het opstarten van een bedrijf, hoe zit dat?

Niet iedereen is gemaakt om voor een baas te werken. Sommige mensen komen helemaal niet goed tot zijn of haar recht in een werksfeer op een kantoor of op de zaak. Voor deze mensen is vrijheid erg belangrijk. Je eigen bedrijf opstarten en je eigen baas zijn geeft deze vrijheid. Helaas blijkt het voor veel mensen erg lastig om dit zelfstandig op te zetten. In deze gevallen kan Een goede ondernemerscoach erg nuttig zijn. Mocht je hier geen tijd of zin in hebben, lees dan dit artikel door. hierin worden een aantal handvatten geboden om je eigen bedrijf op te starten.

Verschillende soorten ondernemingsvormen

Als ondernemer heb je keus uit een aantal ondernemingsvormen. Elke vorm heeft zijn eigen charme, maar niet elke ondernemingsvorm past bij iedereen. Je hebt de klassieke eenmanszaak. Dit is wat je eigenlijk al verwacht bij de naam: een zaak die door één iemand is opgericht en waar één iemand verantwoordelijk is voor het bedrijf. Daarnaast heb je ook nog een besloten vennootschap (bv), naamloze vennootschap (vof), maatschap, commanditaire vennootschap (cv), vereniging, coöperatie en stichting. De eenmanszaak en besloten vennootschap zijn in Nederland erg populair onder ondernemers.

Dingen waar je op moet letten bij het opstarten van een bedrijf

Om een succesvol bedrijf op te starten zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je moet bijvoorbeeld een ondernemingsplan schrijven waarin jij je plannen uiteenzet. Ook is marktonderzoek van belang om een strategie te kunnen vormen. Op wie richt jouw bedrijf zich? En hoe bereik je deze mensen? Vervolgens is een financieel plan ook belangrijk om de financiën van een nieuw bedrijf tot in de puntjes geregeld te hebben. Onder andere een goede administratie, verzekeringen, wettelijke eisen en een rechtsvorm zijn ook erg belangrijk. Ten slotte is een goede en originele bedrijfsnaam ook fijn om te hebben.

Waarom is structuur en discipline belangrijk?

Een nieuw bedrijf moet alles zelf uitvinden en helaas is er voor nieuwe ondernemers niet echt een handleiding om een goed bedrijf te runnen. Er zijn wel twee dingen heel belangrijk bij het runnen van een eigen bedrijf, namelijk structuur en discipline. De structuur van je bedrijf gaat over alle regels en processen die aan de grondslag staan van het functioneren van een bedrijf. Discipline is noodzakelijk omdat wij in een tijd leven waar je in contact staat met de hele wereld en er veel afleiding op de loer ligt. Om jezelf discipline of andere eigenschappen aan te leren kan je ervoor kiezen om een coach in te schakelen. Interesse? Lees er meer over bij Tibor.nl

Ideeën voor een eigen bedrijf

Om een eigen bedrijf op te starten moet je een goed idee hebben. Je moet een unique selling point ontwikkelen en iets anders doen dan de al bestaande bedrijven. Om wat tips te geven in welke hoek je kan denken geven we hier enkele voorbeelden van nieuwe ondernemingen. De allerpopulairste van de afgelopen jaren is natuurlijk de webshop. Je kan dit ook breder trekken en een online bedrijf beginnen die online diensten of producten aanbiedt. Andere creatieve voorbeelden zijn bloggen, een eigen koerierservice beginnen of schrijver worden.

Geef een reactie

Inline
Inline