AlgemeenGadgets & Cadeaus

Het inrichten van de perfecte thuisbar

Onder het genot van een drankje met vrienden chillen is voor veel mensen de ultieme manier om te ontspannen. En wat is nou beter dan dit gewoon bij jou thuis te kunnen doen. Een thuisbar biedt hiervoor de perfecte uitkomst. Zo maak jij van dat ongebruikte stukje ruimte in huis de absolute blikvanger wanneer er vrienden over de vloer komen. Hieronder zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden om de perfecte thuisbar in te richten.

Tafels en stoelen

Een bar is natuurlijk niet compleet zonder bar. Uiteindelijk zal de bartafel het middelpunt van de thuisbar zijn en daarvoor heb je de geschikte tafel nodig. Dit kun je het beste bepalen aan de hand van de ruimte die je beschikbaar kan stellen voor de bar. Naast de bartafel is het belangrijk om comfortabele stoelen of krukken te hebben. Je vrienden moeten immers lekker kunnen zitten aan jouw bar. Afhankelijk van de grootte van de bartafel kan je het aantal barstoelen bepalen. Ook niet onbelangrijk, de tafel en stoelen moeten wel bij elkaar passen om voor een uniforme uitstraling te gaan. Dit zal de basis vormen van de thuisbar, waarna je verder invulling kunt geven aan de ´feel and look´ van jouw bar. De mogelijkheden en combinaties zijn eindeloos, en de kans dat er iets te vinden is wat bij jouw interieur en smaak past is dan ook groot.

Verlichting en decoratie

Aan je eigen bar wil je ook een beetje sfeer creëren. Grote kans dat de normale lichten in de ruimte net iets te fel zijn, en geen licht is natuurlijk ook geen optie. De juiste sfeerverlichting kan precies voor de sfeer zorgen waar jij naar op zoek bent. Het is dus niet alleen functioneel maar zorgt ook meteen voor de ambiance. Verschillende kleuren licht kunnen daarnaast ook perfect gebruikt worden wanneer je een feestje geeft. Om deze sfeer helemaal af te maken kan je de bar verder inrichten met decoratie. Denk hierbij aan posters van je favoriete films of borden van het drankmerk wat je altijd drinkt. Zo geef je echt een persoonlijke draai aan de sfeer van je bar.

Drank en andere toebehoren

Wat is een bar zonder drank? Precies. Zorg dus dat je voldoende drank in je bar hebt. Mooie flessen kan je achter de bar stallen op een paar planken om ze tot blikvanger om te toveren. Ook kan een koelkast een nuttige toevoeging zijn aan je bar. Zo heb je altijd koude drankjes. Een goed assortiment aan drank zorgt er bovendien voor dat je al die vrienden tevreden houdt. Om het bar gevoel helemaal af te maken moet je voor bijpassende glazen zorgen. Bier ga je namelijk niet uit een cocktailglas drinken en vice versa. En voor die favoriete drankjes kan je vaak zelfs glazen vinden met het merk op het glas. Als laatste heb je nog enkele tools nodig om de bar af te maken. Denk hierbij aan een flesopener, een cocktailshaker en misschien zelfs bierviltjes of onderzetters, afhankelijk van wat jij en je vrienden graag drinken in de bar.

 

 

 

 

Geef een reactie

Inline
Inline