AlgemeenEchtemannenGadgets & Cadeaus

Herentas kopen? Hier moet je op letten!

Waar het vroeger nog een taboe was, zie je ze tegenwoordig steeds vaker op straat: herentassen. Voorheen werden ze wel al veelvuldig als werktassen gebruikt, maar er waren maar weinig mannen die deze echt dagelijks meenamen. Maar waarom? Een tas is toch niet alleen voor vrouwen? Ook wij mannen hebben soms gewoon teveel bij ons om nog in de broekzakken kwijt te kunnen. Bovendien zijn herentassen tegenwoordig ook gewoon heel stoer. Ze zijn in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar, waardoor je deze geheel aan de eigen wensen kunt aanpassen. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een herentas gaat kopen?

Waar wordt een herentas voor gebruikt?

Val jij nog steeds onder die zeldzame groep mannen die nog steeds liever geen tas wilt? Vraag jezelf dan eens af waarom niet. Bang dat je mannelijkheid wordt aangetast? Dan kunnen wij jou gerust stellen. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende modellen herentassen verkrijgbaar. Stuk voor stuk samengesteld voor de stoere man. Er is dus niets vrouwelijks aan. Met een schoudertas heren mag je gewoon gezien worden.

Bedenk daarnaast ook dat je als man ook genoeg spullen mee moet nemen. Denk bijvoorbeeld aan je laptop naar het werk, een boek voor in het openbaar vervoer of documenten die je voor een afspraak nog door moet lezen. Je kunt een tas natuurlijk ook gewoon voor alledaagse spulletjes gebruiken. Een herentas is veel makkelijker dan alles op goed geluk in je broekzak proppen of een plastic tasje meenemen.

Hoe kies je de juiste tas?

Ben je er eindelijk over uit dat je toch een herentas wilt aanschaffen? Een goede keuze. Maar hoe kies je nu de juiste tas? Het zal je namelijk verbazen hoe groot het aanbod van herentassen is. Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rijtje:

  • Waar ga je de tas gebruiken? Wanneer je deze voornamelijk op het werk gebruikt, mag deze er best wat chiquer uitzien. Ga echter niet met een veel te chique tas winkelen. Als je deze vooral voor alledaagse zaken gebruikt, kun je beter voor een sportiever model kiezen.
  • Kies voor het juiste materiaal. De meeste mannen zullen toegeven dat ze niet altijd even rustig met hun spullen om zullen gaan. Daardoor is de kans groot dat een tas na een paar keer gebruiken al versleten is. Als man wil je je tas daarom ook overal neer willen zetten, gewoon in een hoek kunnen smijten zonder dat dit een probleem hoeft te zijn. Investeer daarom altijd wat extra geld en kies voor robuust materiaal. Zo weet je zeker dat de tas lang genoeg mee zal gaan. Zo bespaar je jezelf niet alleen ergernis, maar ook enorm veel kosten.
  • Hoe wil je de tas dragen? Voor mannen zijn er drie verschillende manieren om tassen te dragen. Je kunt voor een schoudertas kiezen. Hem in de hand dragen of als rugzak gebruiken. Ook hierbij is het belangrijk om eerst te bedenken op welke locaties je de tas gebruikt. Zo staat het natuurlijk niet zo mooi wanneer je een chique pak draagt en vervolgens een rugzak op je rug hebt bevestigd. Ga in dat geval voor een tas in de hand of over de schouder om de zakelijke uitstraling te bevorderen.

Geef een reactie

Inline
Inline